Melissa Eshuis wint Zilveren Ster

Datum: 13-09-2021

08:54 uur - Dit weekend werd er dressuur gereden in Haaksbergen om de Zilveren Ster. Een aantal combinaties van PSV Hertruiters wist zich te plaatsen voor de finale. Uiteindelijk was het Melissa Eshuis die de beste was van de klasse B en L categorie ABC.

Zij werd gehuldigd en kreeg de sherp en de “Zilveren Ster”. Tijdens de selectieproeven won ze de eerste prijs met 200,5 punten. De finaleproef was goed voor 200 punten. Berber Nijland kwam aan de start in de klasse M1 met haar pony Sunny Boy. Zij mochten twee keer de eerste prijs in ontvangst nemen in de klasse M1/M2 categorie ABC. Zij behaalden 192 en 193 punten. Met dit mooie resultaat mochten zij ook starten in de finale klasse M/Z. En ook hier behaalden zij een het mooie puntenresultaat van 195 punten.

Amke Pot startte met haar pony Hooghemaaten’s Marshmallow in de klasse M categorie DE. Zij behaalden twee keer een tweede prijs met 195 en 185,5 punten. Hiermee had zij een startplaats in de finale bemachtigd in de klasse M/Z. Hier wist zij ook goed te scoren: met een percentage van 65 behaalde ze een vierde plek. Silke Pot wist zich eveneens te plaatsen voor de finale. Zij reed met haar pony Joy twee keer naar een tweede prijs met 195 en 195,5 punten. In de finale klasse B/L DE behaalde ze een mooie winstpunt.

Marilyn Roelofs reed met haar pony Poppings Soraya een fijne proef in de klasse Z1. Met 214 punten behaalde zij een eerste prijs.

Nicke Miskotte ging met haar paard Kacie Vita naar Zwolle. Hier werd dressuur gereden. Zij behaalden een derde prijs in de klasse L1/L2 met 203,5 punten.

Jip Ottes reed bij de Runer Paardendagen haar debuut in het Z springen met haar pony Jax. Ze gingen van start in een 2-fasen parcours. Jip was de snelste foutloze combinatie en behaalde de eerste prijs in de klasse Z categorie CDE. Naast het prijzengeld en het winnaarslint won Jip een mooie statiedeken voor haar pony Jax. Ook Luc Eshuis zocht een wedstrijd uit om te springen. Hij ging van start in Delden met zijn pony Black Fire in de klasse B. En ook hij mocht het oranje lint voor een eerste prijs in ontvangst nemen na een foutloos parcours met 79,5 punten voor de wijze van rijden.

Quincy Langevoort, sinds kort lid van PSV Hertruiters is erg succesvol in de eventing met haar paard. Op 5 september heeft ze deelgenomen aan de SGW in Markelo. In de SGW rijd je 3 onderdelen: dressuur, springen en de cross. Ze reed 204,5 punten in de dressuur, een foutloos springparcours en een foutloze cross. Dit werd beloond met een 1e plaats! En dit weekend wist ze SGW & Strodorp "de Bollert". winnend af te sluiten met 209 in de dressuur, 4 strafpunten in het springen, een foutloze cross en als enige van alle L starts, binnen de tijd! Daardoor behaalde ze niet alleen de 1e plek maar was ze ook de beste van de dag, waarbij ze een super mooie wisseltrofee in ontvangst mocht nemen. De volgende uitdaging zijn de Regiokampioenschappen!

Sophie ter Haar kwam met haar beide pony’s aan de start tijdens de dressuurwedstrijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Zij haalde met Marley in de klasse B categorie C een 1e en een 3e prijs. Met GoldStar haalde ze in de klasse B categorie DE twee keer een 2e prijs. Daardoor was ze met beide pony’s  geselecteerd voor de finale. Aangezien een ruiter maar met 1 pony finale mag rijden, moest ze een keuze maken. Ze koos voor GoldStar en behaalde met hem een  4e plek!