Hertruiters scoren goed!

Datum: 30-08-2021

09:04 uur - Nadat Frank Hosmar met zijn paard Alphaville NOP een bronzen medaille behaalde bij de individuele proef in grade V bij de  Paralympische Spelen in Tokio wist het team zondag naar een zilveren medaille te rijden. Het was bijzonder spannend want het verschil tussen teamzilver en teamgoud was heel erg klein. Frank komt nog voor een derde keer aan de start om zijn kür op muziek te rijden. 

 

 

In onze regio waren er ook successen: Lieke Schutten ging van start in de klasse ZZ-Licht in Hardenberg met haar paard Dalentine.  De rubriek werd in handicap gereden met de klassen Z1 en Z2. Ze wist beide proeven te winnen met 217,5 en 214 punten. Corinda Hutterd ging van start op het mooie terrein De Driehoekshoeve in Stegeren. Zij reed met Giulietta een mooie proef in de klasse L1 dressuur. Met 199 punten behaalde zij een vijfde prijs.

Meerdere ponyleden gingen van start in Den Ham. Hier was de dressuurwedstrijd ‘Diamant van Twenterand’. Sophie ter Haar was met twee pony’s succesvol. Met Marley startte ze in de klasse B categorie C. Hier behaalde ze een eerste en een derde prijs. Met haar pony Goldstar won ze in de klasse B categorie DE ook een eerste en derde prijs en met deze prestatie wist ze zich te plaatsen voor de finale. De jonge pony vond de muziekboxen tijdens de finale wat eng en dat leverde helaas was spanning op. Ook Berber Nijland ging hier van start met haar pony Sunny Boy. Zij reden een mooie L2 proef en dit leverde een eerste prijs op in de L1/L2 klasse categorie ABC, een mooie afsluiter van deze klasse want Berber mag promoveren naar de klasse M1. Luc Eshuis ging van start met zijn pony Black Fire in de klasse L1 dressuur categorie DE. Hij behaalde 189,5 punten en dat was goed voor een tweede prijs.

 

Er was ook succes bij het springen in Ommen voor onze ponyruiters: Jip Ottes ging met haar beide pony’s op stap en behaalde met Zenzi Boy een derde prijs in het L springen categorie DE. Met Jax behaalde ze een eerste prijs in het M klassiek na een supersnelle barrage. In het parcours direct op tijd in de klasse M behaalden zij een tweede prijs. Sanne van Dijke ging met haar pony Fellow van start in de klasse B categorie C. In het eerste parcours behaalde ze met 85,5 punten voor de wijze van rijden een eerste prijs en in het tweede parcours werd ze tweede met 85 stijlpunten.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: