Winnaars Kinderactie 'Dorp Hellendoorn bevrijd!' zijn bekend

Datum: 16-04-2021

10.36 uur - Jack van Egmond van “Egmond Vintage Wings” heeft de 4 prijswinnaars getrokken van de kinderactie in het kader van 76  jaar bevrijding dorp Hellendoorn. Op 10 april hield de stichting “Hellendoorn bevrijd!’ een kort maar gedenkwaardig bevrijdingsevenement onder het motto “Opdat wij niet vergeten”.

 
De Klokken luiden, een stoet van 20 militaire voertuigen reden door het dorp en 6 militaire vliegtuigen vlogen in een V-vorm (Victorie)  gelijktijdig over het zonnige boerendorp. Alle wijken waren versierd met vlaggetjes en vrijwel bij iedereen in het dorp hing de nationale driekleur aan het huis. 
Speciaal voor de kinderen had de stichting een actie bedacht, waarbij de kinderen langs de banieren, met daarop de omgekomen Canadese soldaten uit de wijde omgeving stonden afgebeeld.
De kinderen moesten de juiste leeftijd bij het de juiste foto zetten. Meer dan 60 kinderen namen hieraan deel.
 
Jack van Egmond verraste de organisatie met een extra prijs door een ½ uur vliegen met een echt oorlogsvliegtuig ter beschikking te stellen.
Deze hoofdprijs werd gewonnen door : Anique Olthof , 10 jaar oud van de Daltonschool “Reggewinde”
 
De andere prijzen waren voor :
1ste prijs : 1 uur rijden in een originele oorlogsjeep  is gewonnen door : Elin Schoemaker van de St.Sebastianusschool
2e prijs en 3e prijs waren voor lene van den Brink en Dana.
 
De stichting “Hellendoorn bevrijd!”  denkt na om elk jaar rond 10 april een dergelijk evenement op te zetten als opmaat naar het 80-jarig jubileum.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: