Vlag uit op 10 april 2021

Datum: 24-03-2021

09:54 uur - Alle inwoners van het dorp Hellendoorn worden gevraagd door, de “Stichting Hellendoorn bevrijd !” , om op 10 April  a.s. vlag uit te hangen . Op 10 April is namelijk het dorp Hellendoorn 76 jaar geleden door de Canadezen bevrijdt. Vorig jaar zijn door de coronapandemie alle activiteiten in het dorp Hellendoorn  in het kader van “75 jaar bevrijding “ afgelast.  Om toch aandacht te schenken aan de bevrijding willen wij als stichting “Hellendoorn bevrijd! “ dit jaar, coronaproof, toch enkele kleine activiteiten organiseren onder het motto : “Opdat wij niet vergeten”.

Wat gaan we o.a doen :
Wij gaan langs de Dorpstraat en een gedeelte van de Geerhard Boschstraat en de Bibenstraat  banieren  (soort vlaggen) aan de lantaarnpalen ophangen. Op deze banieren zijn foto’s geplaatst van de 15  Canadese soldaten die  zijn omgekomen tijdens de bevrijding rondom het dorp Hellendoorn. Hiermee willen we de bevrijding van het dorp een gezicht geven en deze soldaten eren voor hun moed. 

Kinderactie:
Om het ook voor kinderen benaderbaar te maken willen wij hier een kinderactie aankoppelen.Wij maken een formulier met daarop de foto’s van een deel van de omgekomen Canadese soldaten. 

De kinderen moeten ,evt. samen met hun ouders, de juiste leeftijd bij de juiste foto op het formulier noteren. Het ingevulde formulier v.v. van hun naam en telefoonnummer kan men dan inleveren bij de AH Rob Loomans of Primera Hofman in Hellendoorn.

Alle basis scholen in Hellendoorn hebben hieraan hun medewerking toegezegd en  zij zullen de deelnameformulieren uitreiken aan de kinderen op hun school

G.Mollink: Zo willen we ook de kinderen op speelse wijze toch iets meegeven over de 2e wereldoorlog. 

Hiervoor heeft de stichting een toepasbare prijs gekoppeld:  Voor de winnaar(es) ligt er een bijzondere rit met  een echte oorlogs Jeep voor max 4 personen in het vooruitzicht. De 2e en 3e prijs worden geschonken door AH Rob Loomans en Primera Hofman

De banieren worden rond de 28ste maart opgehangen en rond 12 april weer verwijderd.

10 April hangt het hele dorp Hellendoorn de Vlag uit: 
Om  extra aandacht te geven aan onze bevrijding hebben wij ook alle bij ons bekende wijkverenigingen en onze Molenaars gevraagd of hun wijk, molen, de huizen in hun wijk op zaterdag 10 april de nationale driekleur te willen ophangen, als teken van waardering voor onze bevrijders.

Wijkverenigingen doe mee!

Nog mooier zou zijn als de wijk met vlaggetjes of andere creatieve zaken in die 2 weken ( 28 maart t/m 11 April )  versierd kan worden.  Natuurlijk hebben we met de corona pandemie te maken , maar misschien  kunnen wij hiermee ook een stuk verbondenheid creëren. 

Programma 10 april
Op 10 april zal er een klein, coronaproof programma zijn. 

Van 12.30 uur tot 12.45 uur zullen de klokken luiden van de Rooms Katholieke kerk “Sint Sebastianus” en de dorpskerk” ’n Oalen Griezen.
In diezelfde tijd rijden er 12 militaire voertuigen rond door het dorp.

Tussen 12.30 en 13.00 uur zal er een “Armada “ van 6 oorlogsvliegtuigen o.l.v. Jack van Egmond op ± 200 meter hoogte  over het dorp vliegen. 

Wij hopen als stichting met deze kleine acties alsnog recht te doen aan 75 jaar (+1) bevrijding dorp Hellendoorn met als enige doel : “Opdat wij niet vergeten”.

 

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Mevr .Hopsyer schreef op 27-03-2021

Een mooi gebaar

Uw reactie

Naam:
Bericht: