Buurtbussen Twents gaan (grotendeels) weer rijden

Datum: 27-02-2021

15.43 uur - Vrijwel alle buurtbussen in Twente gaan weer rijden. De bussen zijn dankzij enkele technische aanpassingen coronaproof ingericht en de vrijwillige buurtbuschauffeurs zijn enthousiast om weer de weg op te gaan nu er versoepelingen door de overheid zijn aangekondigd. Ook is de servicewinkel van Twents op het busstation Enschede vanaf 3 maart op afspraak te bezoeken.

 
 
 
De volgende buurtbussen rijden weer vanaf 3 maart:
 
513 Nijverdal - Raalte
525 Aalderinkshoek
530 Borne Bornsche maten
531 Borne Stroom Esch
532 Borne Letterveld
592 Weerselo - Borne
594 Den Ham - Nijverdal
596 Ootmarsum - Denekamp
597 Nijverdal - Hellendoorn
599 Rossum - Ootmarsum
 
Buurtbus 506 (Boekelo) rijdt weer vanaf 8 maart en reizigers kunnen vanaf 15 maart weer gebruik maken van TwentsFlex (Rijssen - Holten).
 
Nog niet alle buurtbussen rijden
Buurtbussen 505 (Hogeland), 508 (Enschede Zuid), 591 (Tubbergen - Bruinehaar), 593 (Oldenzaal - De Lutte) en 595 (Haaksbergen - Buurse) rijden voorlopig nog niet. De buurtbussen worden gereden door vrijwilligers. Sommige chauffeurs vallen in de risicodoelgroep en wachten op dit moment liever nog even met rijden tot de situatie rondom corona verbetert. Voor de buurtbusverenigingen en Keolis staat de gezondheid van chauffeurs en passagiers voorop. Zij hebben dan ook begrip voor deze keuze. 
 
Updates over de buurtbussen in Twente en welke bussen weer rijden zijn te vinden op de website twents.nl/buurtbus. Alle ritten van de buurtbussen die rijden zijn verwerkt in de reisplanner. Plan je reis voor vertrek voor de juiste vertrektijden en een actueel reisadvies.
 
Servicewinkel
Vanaf woensdag 3 maart is de servicewinkel van Twents op busstation Enschede op afspraak te bezoeken. Een afspraak inplannen kan vanaf maandag 1 maart via de Klantenservice op de volgende manieren:
Via de chatfunctie op de website
Via social media (persoonlijk bericht op Facebook of Twitter)
Telefonisch via 088 – 033 1360
 
De overheid heeft op 12 december iedereen opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet onnodig op pad te gaan. Dit is tijdens de laatste persconferentie herhaald. Dit betekent dat deze oproep ook geldt voor het OV: reis alleen als het noodzakelijk is. Ook is het dragen van een mondkapje in de (buurt)bus, bij de bushalte en op het station verplicht.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: