Trek erop uit en ontdek de fijne kneepjes van landschapsfotografie

Datum: 25-02-2021

16.40 uur - Nu de sneeuw weg is en de temperaturen stijgen, krijgen we steeds meer van de lente te zien. Een prachtig jaargetijde dat vaak geassocieerd wordt met hoop, positiviteit en nieuw leven. Dit kan men in deze tijd wel gebruiken!

Met het vierde thema ‘landschap’ van het fotoproject ‘Het mooiste kiekje’ van De Welle dagen we alle inwoners uit om lekker naar buiten te gaan. We zijn benieuwd naar alle favoriete plekken in de gemeente Wierden of Hellendoorn. Want dat de natuur in deze gemeentes fantastisch mooi is, hoeven wij u vast niet uit te leggen. Maar een landschapsfoto hoeft niet perse een foto met natuur te zijn. Het fenomeen ‘cityscapes’, waarbij een stadslandschap wordt vastgelegd, wordt steeds populairder. 
 
De fotografen Mike Rikken, Hans Hodes en Rob Nijhuis hebben in hun tips al wat interessante dingen gedeeld waardoor foto’s (nog) mooier worden qua compositie, licht en beeld. Bijvoorbeeld over de regel van derden. En hoe je met het contrast van licht en schaduw kunt spelen. Bekijk de filmpjes met tips op de Facebook-pagina van Stichting De Welle. 
 
Na het kijken van de filmpjes ben je klaar om op pad te gaan. Dit kan met een camera, statief en een groothoeklens maar mag ook gewoon gewapend met de mobiele telefoon. Het kan slim zijn om alvast een beetje een plan te hebben wat je wilt gaan fotograferen. Dit vergroot de kans dat je thuis komt met een mooi kiekje! 
Ben je als je thuiskomt toch niet helemaal tevreden over de foto? Wees dan niet getreurd, want ook dit thema duurt twee weken. Inleveren van de foto kan tot en met zondag 14 maart. 
 
Kijk voor meer informatie over het project en het uploaden van je foto op de website van De Welle www.stichtingdewelle.nl/hetmooistekiekje/
 
Foto eerder ingezonden bij het thema water. Uitzicht vanaf de brug bij Schuilenburg. Hans ter Elst.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: