Dames 1 en Heren 1 van Het Ravijn starten met bekerwedstrijden om de KNZB beker

Datum: 25-01-2021

8.23 uur - Ze mogen weer, de waterpolodames- en heren van Het Ravijn. Nu de regering in haar wijsheid heeft besloten dat de Olympische sporten weer mogen opstarten zijn de Ravijn teams dat ook weer voorzichtig gaan doen. De komende weken werken beide teams een bekercompetie af.

 
 
 
De waterpoloheren deden dat zaterdag in het thuisbad Het Ravijn met een wedstrijd tegen Polar Bears. Dames 1 reisde naar Leiden, waar ZVL 1886 de tegenstander was. Beide wedstrijden werden vanwege de coronamaatregelen zonder publiek gespeeld. Heren 1 speelde met 16-16 gelijk tegen de Polarberen; dames 1 was niet opgewassen tegen ZVL en verloor de eerste wedstrijd met 18-11. Men hoeft echter niet te treuren: de komende weken is er voldoende gelegenheid om zich te revancheren.
 
De Nijverdalse heren begonnen zoals gezegd met een gelijkspel. De ploeg, onderleiding van trainer-coach Ron Loos, hij is de vervanger van Jan Mensink die om gezondheidsredenen heeft moeten besluiten te stoppen, was de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar verzuimde dat voldoende uit te buiten. Een voorsprong van 4 doelpunten werd door Polar Bears met regelmaat rechtgetrokken, waardoor het 16-16 gelijke spel volgens teammanager Jan Heerdink voelde als een nederlaag.
 
De waterpolodames verloren in Leiden met 18-11 van ZVL. Hoewel de Ravijndames vol zelfvertrouwen naar het Leidse bad De Zijl waren afgereisd, lukte het niet de controle over de wedstrijd te krijgen. Lotte Beunk analyseerde het als volgt: "Iedereen was enthousiast om weer de eerste officiële wedstrijd te mogen spelen. We begonnen niet zo scherp waardoor we snel tegen een achterstand aankeken. Later hebben we ons hervat en kwamen we terug. Helaas door kleine communicatie fouten konden we de wedstrijd niet winnen".
 
Op zaterdag 30 januari staat er weer een bekerwedstrijd op het programma. Ook dan wordt er zonder publiek gespeeld. Dames 1 treft dan om 15:00 uur het damesteam van Widex/GZC-Donk. De Ravijnheren hebben een weekend vrij. Zij komen op 6 februari weer aan de beurt. Dan treffen zij in zwembad De Watering in Wormerveer om 18:00 uur de heren van De Ham.
 
 
Statistieken Heren:
 
KNZB beker: Zwembad Het Ravijn Nijverdal
 
Heren 1 Het Ravijn- Polar Bears: 16-16
 
Periodestanden: 6-4,9-7,13-11, 16-16.
Doelpunten Het Ravijn:
Emiel Wouters 4x,
Lars Gottemaker 3x,
Jorrit Aanstoot 2x,
Yoran Loos 2x,
Bas Jan Dijkink 2x,
Sam Stertefeld 1x,
Rob Gottemaker 1x,
Sander Veltkamp 1x  
 
 
Statistieken Dames:
 
KNZB beker: Leiden zwembad De Zijl.
 
ZVL  1- Het Ravijn: 11-18
 
Periodestanden: 4-1, 11-7, 15-10, 18-11
Doelpunten Het Ravijn:
Noa de Vries 3x, Lotte Beunk 2x, Lieke Schokker 2x, Margreet Ter Schure 2, Noa Donker 1x, Laura Boerdam 1x.  
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

jos schreef op 25-01-2021

Als ze maar geen nat pak halen.

Uw reactie

Naam:
Bericht: