'Wat bezielt je' met Rob Loomans

Datum: 07-01-2021

15:33 uur - De naam van Rob Loomans, de baas van de supermarkt in de gemeente Hellendoorn is een begrip. De winkel aan de Dorpsstraat in Hellendoorn is behalve de plek waar je je boodschappen doet, een ontmoetingscentrum, de plaats waar nieuwtjes worden uitgewisseld, afspraken worden gemaakt en de krant kan worden gelezen aan de stamtafel.

 Rob Loomans, “een doorzetter met dromen”, weet iedere gelegenheid aan te grijpen om een ludieke actie of activiteit op te zetten. Of het nu gaat om Sinterklaas, sportplaatjes, paasbroden, Goede Doelen, Rob Loomans springt er op in. Een creatief ondernemer met een hart voor de gemeenschap, voor noaberschap. Het laatste kunststukje is zijn reactie op de Lockdown, in december 2020.

Toen alle winkels hun deuren moesten sluiten op de supermarkten na, stelde Loomans ruimte in zijn winkel beschikbaar voor collega-ondernemers in dorp Hellendoorn. De bloemen en non-food producten van twee collega’s vervingen de bloemen en non-food producten uit zijn eigen assortiment. Reden voor de redactie van Wat bezielt je de man die ondernemerschap verbindt met noaberschap uit te nodigen voor de uitzending van januari.

Presentator Wil de Bruine gaat met hem in gesprek. Wat bezielt deze “kruidenier”, waarom doet hij wat hij doet zoals hij het doet? Wie is hij? Was het zijn kinderdroom om net als zijn vader kruidenier te worden? Of? Hoe is het om te werken met over de honderd jongeren, pubers? Waarom is de sfeer in de winkel zo belangrijk?

Wat bezielt je wordt uitgezonden op vrijdag 15 januari 2021 om 19.30 op HOitv. De uitzending wordt het hele weekend herhaald op de even halve uren. Is online te volgen op de livestream van HOimedia.com waar de uitzending ook te zien is op Uitzending gemist. HOi tv is te vinden op Ziggokanaal 42 en KabelKPNTelfort 1325Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

gerard schreef op 10-01-2021

Alleenrecht in zo een dorpje is lekker eten.Zou als gemeente een dirk van de broek of plus of iets wat totaal niets met ah liddle of aldi te maken heeft.Op het uiterste puntje van hellendoorn noord neer zetten waar nu de zand opslag is.Beetje extra concurentie kan geen kwaad.

Harm schreef op 10-01-2021

Gerard, je hebt gelijk:Daarle 1440 inwoners: 1 winkel Haarle 2120 inwoners 1 Spar Nijverdal: 24800 inwoners:2 x Jumbo, 2x Aldi, 2x Coop, 1x Liddl, 1x AH. Hellendoorn: 6320 inwoners: 1x AH. Kan nog wel een supermarkt bij denk ik???

Lassie schreef op 11-01-2021

Concurrentie in Nijverdal is niet ver weg denk dat zijn gunfactor gewoon erg hoog is! Als je als Hellendoorner naar de Jumbo wil is de Kruidenwijk dichtbij.

gerard schreef op 11-01-2021

Kunt wel is op voordeelmuis kieken dan is er aanbieding in een westelijke winkelketen.Hier bij ons alles dubbel. Geef toe komt ook allemaal op zelfde neer maar toch alles is voor bassie de grote jongens.Geef de kleintjes ook een kans.

gerard schreef op 11-01-2021

De familie van Eerd heeft al genoeg ketens om zeep geholpen te beginnen met de C 1000.De groten nu maken de prijzen.Met als klapper alles digitaal aangestuurd bij appie.Om het nog beter uit te kienen op het hoofdkantoor U word genaait met de broek aan.

hennie schreef op 11-01-2021

Gerard; wat heeft de van Eerd dan om zeep geholpen, en de ommezwaai dan appie????.

D.J. schreef op 11-01-2021

Waar doe jij je boodschappen Gerard ?

Dinant schreef op 12-01-2021

Dirk vd Broek zou prettig zijn. AH wel heel duur.

Jan schreef op 18-01-2021

Laat de HOI eens met iemand praten die geen blik scholieren kan open trekken om de winkel te bevoorraden maar alles zelf doet. Heb ik meer respect voor

Wat ben ik toch een tut? schreef op 18-01-2021

@Jan, u bent geen ondernemer zo te lezen. Elke ondernemer begint klein door zelf dag en nacht te werken, 60-80 uren per week. Beetje bij beetje, na jarenlang zwoegen, kan hij dan taken afschuiven, minder uren maken en zich volledig toeleggen op contacten met klanten, toeleveranciers en vakgenoten. En natuurlijk weer aandacht geven aan familie, vrienden en hobby’s die hij decennialang heeft verwaarloosd. Dus ondernemers mogen in deze periode weer genieten van alles wat ze zelf hebben opgebouwd en het rustiger aandoen.

Jan schreef op 18-01-2021

Na uw verhaal Tut heb ik nog meer respect voor de kleine ondernemer

Wat ben ik toch een tut! schreef op 19-01-2021

@Jan, kleine ondernemers werken net zo hard als de grote. De groten hebben gewoon heel veel geluk gehad door toevallige omstandigheden van buitenaf op het juiste tijdstip.

Uw reactie

Naam:
Bericht: