Lokaal Hellendoorn vraagt opheldering over de verkeersveiligheid en prioritering N35

Datum: 30-11-2020

13.23 uur - Lokaal Hellendoorn vraagt opheldering en stelt vragen aan het college van B&W over de verkeersveiligheid en prioritering van de N35. Onderstaand de brief.

 

 

Aan het college van burgemeester en wethouders van gemeente Hellendoorn
Postbus 200
7440 AE Nijverdal

Betreft: verkeersveiligheid Haarle in relatie opwaarderingsplannen N35

Geacht college,

In uw mail d.d. 27-11-2020 aan de gemeenteraad geeft u te kennen verheugd te zijn over de uitkomst van het bestuurlijk overleg, in het bijzonder voor de inwoners van Haarle.

Wij kunnen ons voorstellen dat de gemeente Raalte verheugd is, maar Lokaal Hellendoorn is verbaasd over de vreugde van wethouder Beintema en teleurgesteld over de uitkomsten van het bestuurlijk overleg voor onze gemeente. Volgens Lokaal Hellendoorn zal er sprake zijn van toename van het verkeer op de N35 door de genomen maatregelen. Hierdoor zal de verkeersveiligheid en leefbaarheid op het deel N35 Haarle eerder verslechteren dan verbeteren. De gekozen oplossing voor een extra opstelstrook bij de afslag Tunnelweg zal de doorstroming van het verkeer op de N35 bevorderen maar de oversteekbaarheid verslechteren. Ook zal de situatie op de kruising met de Stationsweg verslechteren door meer verkeer en een hogere snelheid op de N35. In Haarle zal een soort flessenhals ontstaan doordat andere delen worden aangepakt. Het is jammer dat geen oplossing is gezocht voor het hele traject.

Kortom, er is volgens Lokaal Hellendoorn geen sprake van een duurzame oplossing naar de toekomst en de problemen in Haarle worden niet opgelost, maar verergeren.

Ook hebben we tot op heden geen enkele valide motivatie van Rijkswaterstaat en de gemeente Hellendoorn gekregen waarom de kruisingen in Haarle onder aan de prioriteitenlijst zijn gekomen. Wel is er budget voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op de N35 voor een fietsbrug ten hoogte van de Sallandse Berg. Deze staat niet in verhouding met de problematiek van de oversteken in Haarle en is met name gericht op het oversteken van toeristen en recreatiefietsers. De inwoners van Haarle aan beide kanten van de N35 moeten dagelijks voor school, bezoek aan de voorzieningen in Haarle en woon-werkverkeer (o.a. ook het landbouwverkeer) de levensgevaarlijke N35 oversteken. Wij stellen u (wederom) voor om het beschikbare budget voor het deel van de N35 van de Salland Twente tunnel tot aan Mariënheem te prioriteren op basis van verkeersveiligheid en leefbaarheid.

Ook begrijpt Lokaal Hellendoorn niet dat de afslagen bij Fakkert richting Zwolle meer prioriteit hebben gekregen.

Wethouder Beintema geeft aan zich binnen de gemaakte afspraken in te zetten voor een ongelijkvloerse kruising. Wij vragen de wethouder tijdens het Raadsplein op 1-12 aan te geven hoe realistisch en haalbaar zijn voorstel is. Hoe en waar denkt de wethouder deze te realiseren en hoe deze te financieren?

Haarle 28 november 2020

Tevens vragen we de wethouder aan te geven wat het gevolg zal zijn van sluipverkeer wat door het dorp Haarle zal gaan.

Wij stellen u alvast voor, voor dit doel een dringend beroep te doen op 20 miljoen euro (overschot) welke de provincie reserveerde voor de N35. Wij zullen u hierbij ondersteunen met een motie.

Met vriendelijke groet namens Lokaal Hellendoorn, Frans Runneboom
Thea ten Have

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

H berends schreef op 30-11-2020

Duur tienjaar

Pff schreef op 30-11-2020

Onvoorstelbaar dat er voor Haarle niets definitief is geregeld. Wordt tijd voor langzaamaan acties, past prima bij het Haagse bestuur.

Harm schreef op 30-11-2020

Kom op wethouder recht uw rug en ga ervoor, een goede fietstunnel bij de Rendac en een goede onder doorgang bij de Tunnelweg en Stationsweg voor onze kinderen en ook voor het agrarische verkeer. Als ik 20 jaar jonger was, stond ik op de barricades .....Want het positieve denken, is de kracht van je eigen kunnen.....

Hennie schreef op 01-12-2020

Volgens de tubantia zegt de wethouder, dat het juist een zegen is voor Haarle; vermoedelijk zat hij nog in de "winterslaap ".

Geronimo schreef op 01-12-2020

Harm, ik zou eerder voor een fietsbrug of een viaduct. Tegenwoordig met die heftige regenval, dan moet je een bootje meeleveren bij een tunnel. Kijk maar eens bij Rijssen.

Han schreef op 01-12-2020

Hennie, Beintema heeft zijn natje en droogje gehad, dan is het voor hem al snel goed natuurlijk. Verder wordt er wel geschreven in dit artikel dat ze verder gaan lobbyen voor verbetering. Met andere woorden, het akkoord is al gegeven, maar een duidelijk plan voor Haarle is nooit gemaakt of over gesproken. Zal mij benieuwen hoe dit afloopt.

Pff schreef op 01-12-2020

@Han Waarschijnlijk wordt het niets en kost het het dubbele en dan heb ik het positief ingeschat. ;)

Han schreef op 01-12-2020

Pff, ik ben er ook bang voor. Plan is al lang klaar, maar voor de Bühne voert Beintema nog een showtje op.

Jos schreef op 02-12-2020

Hoezo.... De gekozen oplossing voor een extra opstelstrook bij de afslag Tunnelweg zal de doorstroming van het verkeer op de N35 bevorderen maar de oversteekbaarheid verslechteren. Stoplichten blijven hetzelfde, dus Oversteek ook. Gaat de snelheid omhoog als het drukker wordt??? Vreemd!!!

Harm schreef op 02-12-2020

De beste oplossing is ga eens kijken bij de N34 Allemaal ongelijke kruisingen met op en af ritten en een snelle doorstroming naar Groningen. Dus gemeente recht je rug, samen met Raalte en Wierden......

Mitis schreef op 03-12-2020

En de rekening gaat naar.......Harm!

Han schreef op 03-12-2020

Harm, je hebt helemaal gelijk. Helaas zal en wil Beintema hier niet naar kijken. Hij wil namelijk zijn eigen prestige project die helemaal door zichzelf bedacht is, en wat de burger zegt gaat volledig langs hem heen. Dit heeft dan ook meer met arrogantie te maken, dan met helder verstand en ingaan op wensen en ideeën van anderen. Maar ja, dit gedrag zijn we wel gewend van de zittende coalitie van de gemeente Hellendoorn.

Richard schreef op 03-12-2020

En waar haalt de gemeente de miljoenen vandaan om hier aan mee te betalen? OZB 50% de lucht in?

Geronimo schreef op 03-12-2020

Han, en wat vindt jij dan zo goed aan de VVD? Gewoon een vraag, niet om te stangen.

Han schreef op 03-12-2020

Geronimo, op dit moment kan ik dat niet zeggen. Zij moeten zich ook bewijzen.

Geronimo schreef op 04-12-2020

Han, vroeg dit omdat er geen smaak meer over is. LH vindt je niets en hierboven boor je de coalitie ook de grond in. Vandaar mijn vraag.

Han schreef op 04-12-2020

Geronimo. Klopt wat u zegt. Ik denk wel dat velen mijn mening zullen delen over LH en de arrogantie van het CDA. We weten allemaal hun geschiedenis, dus ja, er zijn nog weinig smaakjes over inderdaad. Betreft mijn opmerking over de VVD. Zij zullen zich ook moeten bewijzen. En om eerlijk te zijn, je leest weinig van de VVD op de site. LH zoekt vaak de publiciteit op, vaak met gezeur en waanideeën. Hoewel LH in dit artikel wel een punt heeft, maar ook de VVD zocht de publiciteit op over deze discussie. Misschien moet de VVD dit wel vaker doen, zodat hun ideeën beter aan de man worden gebracht.

Uw reactie

Naam:
Bericht: