Oproep speelgoed Sinterklaasfeest vluchtelingen en andere minima

Datum: 13-10-2020

14:27 uur - Ieder jaar geeft Sinterklaas een mooi feest voor minima- en vluchtelingenkinderen uit de gemeente Hellendoorn, zodat ook zij kunnen meegenieten. De tijden in deze coronaperiode zijn nog spannend en onzeker. De Sint en zijn pieten denken diep na hoe ze veilig naar Nederland kunnen komen, maar hebben ondertussen de commissie Help Sint helpen gevraagd om hem wederom te assisteren bij het organiseren van een Sinterklaasmoment voor deze kinderen. Deze sintcommissie roept de hulp in van iedereen die het sinterklaasfeest voor deze kinderen een warm hart toedraagt! 

 

Wat is er nodig om het Sinterklaasfeest voor vluchtelingen en andere minima te doen slagen? 

  1. Een financiële bijdrage is heel welkom! Alle beetjes helpen. Dit kan overgemaakt worden op:                                                                                  Rekeningnummer: NL18RABO 0120904411, St. De Welle t.n.v. Help Sint helpen
  2. Nieuw - of zo goed als nieuw - speelgoed. Ligt er nog van dergelijk speelgoed ongebruikt in de kast? Denk dan aan dit goede doel! 

Aan welke voorwaarden dient het speelgoed te voldoen? 

- De spelletjes en puzzels zijn compleet. Dozen en het speelgoed zelf zijn niet beschadigd, het wordt immers namens de Sint geschonken. 

- Het speelgoed is geschikt voor kinderen van 0 tot en met 8 jaar. We willen benadrukken dat het echt alleen nieuw of zo goed als nieuw speelgoed of knutselmateriaal moet zijn. 

- Knuffels, kleding, beschadigd speelgoed/sterk beschadigde verpakking of speelgoed waar batterijen bij nodig zijn, worden niet ingenomen. 

- Wilt u speelgoed aanbieden? Dat kan door vóór 6 november a.s. een mailtje te sturen met uw naam, adres en telefoonnummer naar het volgende mailadres: trefpuntminima@hotmail.com. De sintcommissie neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Liever telefonisch contact? Bel dan met het Trefpunt Minima via 06-10633846.  

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Ex piet schreef op 14-10-2020

Even voor de goede orde ! is er wel eens bij stilgestaan dat het sinterklaasfeest voor de minima en de vluchtelingen kinderen nu een mooi gebaar is ! maar waarschijnlijk zullen die " met name vluchtelingen kinderen "ons er nu ? en over 20 jaar ? van betichten dat wij racistische bezig waren ? en dat wij zwarte piet voor zijn bek moesten trappen ? al met al voor mij is er geen leuk sinterklaas feest meer ! en ik vier het ook niet meer ! en wat komt er nog ? rokjes, zwarte vloermatten, uncle sam ,alles maar verbieden ?

Pieter schreef op 14-10-2020

ik vind het prima dat zwarte piet niet meer mag. Maar dan zie ik graag ook geen vluchtelingen en moslims op de npo

William S. Burroughs schreef op 14-10-2020

Aan Ex piet. Hey Nostradamus! Uw kaars rookt zwart in uw glazen bol en dat vertroebeld uw kijk op de toekomst. Doe er eens een gloeilamp in! Ik mag toch hopen dat dit feest over 20 jaar geen issue meer zal zijn en dat het zich heeft aangepast aan de tijd. Voor gefrustreerde ex werknemers zoals u zal er de komende 200 jaar in dorpjes als Staphorst of Urk waarschijnlijk geen verandering optreden. Zodat u zich daar nog vele jaren traditioneel tegen de vooruitgang zwart kunt schminken. Ik zal in die plaatsen mijn opwachting echter niet meer maken. Laten ze daar maar iemand verkleden als zijnde mijn persoon. Wat u als ex werknemer wilt dat staat u natuurlijk vrij. Wie ik ben? Ik ben links dus voor velen Sinterklaas. Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: