Koninklijke onderscheiding voor Frits Bentsink uit Nijverdal

Datum: 08-10-2020

17:36 uur - De heer F.H. (Frits) Bentsink (84 jaar) uit Nijverdal ontvangt een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor Stichting De Welle, de welzijnsorganisatie voor ouderen in de gemeente Hellendoorn. Namens Zijne Majesteit de Koning overhandigt burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn donderdag 8 oktober rond 16.15 uur de onderscheiding aan Frits Bentsink. Dat gebeurt tijdens een familiaire bijeenkomst in de raadzaal in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal.

 

De decorandus is iemand met een groot hart voor de medemens en voor de Hellendoornse samenleving. In zijn werkzame leven was de heer Bentsink veertig jaar lang in functie bij de toenmalige gemeentepolitie Hellendoorn. Eerst als agent en als laatste als Chef Justitiële dienst/Recherche. Na zijn pensionering heeft de heer Bentsink zich onbaatzuchtig ingezet voor de samenleving door diverse vrijwilligerswerkzaamheden te doen voor onder andere Stichting De Welle, de welzijnsorganisatie voor ouderen in de gemeente Hellendoorn. Hij vervoerde jarenlang voor De Welle ouderen van en naar het ziekenhuis. Ook begeleidde hij ouderen met het wegwijs maken met computers.

De heer Bentsink bundelde zijn tips voor ouderen en verkocht deze voor goede doelen in de gemeente. De opbrengst ging onder meer naar de destijds afgebrande Molukse kerk in Nijverdal en naar de hospices in de gemeente. Samen met zijn echtgenote heeft decorandus voor De Welle een kaartclub opgericht, die nog altijd een groot succes is.

De heer Bentsink heeft jarenlang festiviteiten, speciale gebeurtenissen en de infrastructuur van Nijverdal gefotografeerd. Dit als aanvulling op oude cultuurhistorische foto’s van de gemeente Hellendoorn. Deze foto’s, waarvoor veel belangstelling is, verkocht hij op CD en usb-stick. Ook de opbrengst hiervan ging naar goede doelen.

Vanwege de grote maatschappelijke betrokkenheid en zijn langdurige vrijwillige inzet voor anderen, krijgt Frits Bentsink donderdag 8 oktober de Koninklijke onderscheiding uitgereikt door de burgemeester en opgespeld door zijn echtgenote. Dit vanwege de coronamaatregelen.

Bij Koninklijk besluit is de heer F.H. Bentsink benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Willem schreef op 09-10-2020

Gefeliciteerd, u heeft het verdiend

Uw reactie

Naam:
Bericht: