Ilse (14 jaar) wint vrijwilligersactie

Datum: 07-10-2020

14:55 uur - Afgelopen zomer organiseerden WierdenDoet! en HellendoornDoet!, beide onderdeel van Stichting De Welle, een winactie met als doel om jongeren die vrijwilligerswerk doen meer zichtbaar te maken. Jongeren werden opgeroepen om een foto of filmpje in te sturen van vrijwilligerswerk dat zij hadden verricht tijdens hun vakantie. Uit alle inzendingen is een winnaar naar voren gekomen: Ilse van 14 jaar! Nogmaals gefeliciteerd, Ilse.

Ilse vangt – samen met haar moeder - al vier jaar kittens op voor Dierenopvang Het Noordbroek. De kittens zijn vaak pas 10 weken oud als Ilse en haar moeder ze in huis nemen. Meestal hebben ze er een stuk of 8 tegelijk. In vier jaar tijd zorgden ze voor ongeveer 150 kittens in totaal. De kittens die Ilse opvangt kunnen na hun liefdevolle opvang geadopteerd worden. Ze hebben vaak extra aandacht nodig en daarom is het Ilse haar taak om de kittens te socialiseren. Dit doet ze door ze veel liefde en aandacht te geven. Hier komt veel spelen en knuffelen bij kijken. Ilse vertelt: “Soms wordt je geduld behoorlijk op de proef gesteld. Sommige kittens zijn angstig en daarom niet meteen benaderbaar.” 

Van alle kittens die Ilse heeft opgevangen in de afgelopen vier jaar is er eentje die ze hebben gehouden. Belle (zie foto) is een hele lieve, zachte poes die het liefst de hele dag ligt te niksen. Ilse: “Eigenlijk was de afspraak binnen ons gezin dat we zelf geen kittens zouden adopteren, maar bij Belle was het hele gezin binnen drie dagen om. Zij mocht blijven!” 

Volg het jongerenwerk van De Welle via facebook: www.facebook.com/jcplace2be / https://www.facebook.com/wejongerenwerk of instagram: @jwdewelle. 

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: