Drie goede doelen bundelen krachten in unieke collecte

Datum: 06-10-2020

12:30 uur - Samen langs de deur voor een gezond hart, longen, spieren en gewrichten……. Van 12 t/m 24 oktober 2020 houden ReumaNederland, Longfonds en de Hartstichting een unieke collecte. Door corona konden de collectes van de drie goede doelen in het voorjaar niet doorgaan. In de herfstvakantie worden de bussen daarom eenmalig gebundeld en lopen duizenden vrijwilligers van ReumaNederland, Longfonds en de Hartstichting samen één collecte. Voor de gezondheid van alle mensen, en speciaal voor mensen met een hart- of vaatziekte, een reumatische aandoening of een longziekte.  

 

Lopen met elkaar, voor elkaar…..

Ons werk moet doorgaan. Daarom bundelen we, de Hartstichting, ReumaNederland en Longfonds, eenmalig onze krachten. We collecteren mét elkaar en vóór elkaar. Dat is uniek! Samen met alle vrijwilligers zetten we ons onverminderd in voor de gezondheid van iedereen, en in het bijzonder voor alle mensen met een longziekte, hart- en vaatziekte of reumatische aandoening. De opbrengst van de inhaalcollecte wordt onder de drie goede doelen verdeeld.

Een keer geven voor drie goede doelen…

 

We collecteren natuurlijk met in achtneming van de coronaregels.

Gevers kunnen contant geld in de collectebus doen of de QR-code op de bus scannen. Veilig collecteren op 1,5 meter afstand blijft tijdens de gezamenlijke collecte het uitgangspunt. De totale opbrengst van de inhaalcollecte wordt onder de drie deelnemende goede doelen verdeeld.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Dokter Dingeldijn schreef op 07-10-2020

Mooi, samenwerking ook zo laten. Kunnen er i.i.g. 2 VÉÉL te dure directeuren de laan uit. Win win !

Wat ben ik toch een tut! schreef op 07-10-2020

Ga er maar even bij zitten... ik viel ook steil achterover. LONGFONDS: 90 betaalde medewerkers, salaris directeur € 163.847,- REUMAFONDS: 50 betaalde medewerkers, salaris directeur € 149.916,- HARTSTICHTING: 150 betaalde medewerkers, salaris directeur € 179.801,-

Hendrik schreef op 09-10-2020

Ik sponsor deze heren al jaren niet meer, en wat te denken van al die zorgverzekeraars, ook allemaal de laan uit en weer een ziekenfonds.

Mitis schreef op 09-10-2020

Haha ons Tut is weer bezig, ze heeft nog steeds niet door dat je voor sommige functies kwalificaties nodig bent. En Tut wat denk je van onze WA dat vind zelfs ik een beetje uit de hand lopen....

Wat ben ik toch een tut! schreef op 09-10-2020

@Mitis, Rutte’s salaris was in dat jaar € 157.287,-. Wat WA betreft, ik lees die berichten niet eens, slecht voor mijn hart. Van de pot gerukt, terwijl er Nederlanders zijn die uit armoede, nog geen kapotte koelkast of wasmachine kunnen vervangen.

Hendrik schreef op 10-10-2020

Aan Tut, maar wel zeven katten hebben, en voor 45 euro rookartikelen in de week kopen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 10-10-2020

@Hendrik,dat is nou het dubbeltrieste, wanneer je arm bent heb je weinig vrienden, anders hadden die je misschien wel geholpen. Misschien dat ze van de katten nog wat aandacht, ‘liefde’ krijgen. En roken is manier om je spanning te beheersen, en nog wat genot te ervaren. Laten we het collectegeld maar eens in de brievenbus van de armeren in onze buurt stoppen, i.p.v. naar die z.g. Goede Doelen. Vaak is er connectie met medicijnfabrikanten die al miljarden verdienen. Dus waarom betalen deze de onderzoeken, studies, patientenvoorlichting niet? etc. niet?

Wat ben ik toch een tut! schreef op 10-10-2020

@Hendrik, Prima, ja weer terug naar ziekenfonds, boven bepaalde grens betaalde men rond de 1000 gulden per maand aan ziektekosten, terwijl men bij het ziekenfonds 110 gulden per maand kwijt was. Dat marktdenken in de zorg is funest voor onze gezondheid. In sommige ziekenhuizen worden psychatrische ‘bedden’ weggedaan, om hier meer hartpatiënten te kunnen plaatsen. Levert 8 x zoveel op voor de ziekenhuisonderneming, waar de aandeelhouders dus van profiteren. Bah!

Han schreef op 10-10-2020

Aan Tut, aangaande de katten en rookwaren. Iets met prioriteiten stellen en verantwoordelijkheden nemen.

Mitis schreef op 10-10-2020

@ Tut hoe naïef, terug gaan naar een oud systeem en oude naam houdt niet in dat de premie naar vroeger gaat. Wat dacht je van de kosten van de moderne kanker medicijnen waar ik ook van mag profiteren, die waren er vroeger niet. Die medicijnen kosten veel geld, nodig om nog betere medicijnen te ontwikkelen.

Mitis schreef op 10-10-2020

Je hebt het over arm, wat doen die mensen zelf om uit de armoede te komen. Ik moet bij arm vaak denken aan het tegeltje bij een ex dierenarts aan de Joncheerelaan, God voert de vogels maar hij legt het ze niet in de bek...

Geronimo schreef op 11-10-2020

Mitis, gedeeltelijk heb jij gelijk. Ik weet de bedragen niet precies, maar stel je hebt een uitkering van euro 1300. Als je gaat werken, krijg je 170 meer, maar hierdoor val je in een ander tarief, waardoor je er 70 op achteruit gaat, ook omdat je bepaalde toeslagen hierdoor misloopt. Wat zou jij dan doen?

Harm schreef op 11-10-2020

Aan alle reacties: Iedereen haalt van allerlei onderwerpen aan die wal noch kant raakt, wat betreft deze gezamenlijke collecte, Als je het niet met iets mee bent, dan heb je het recht om niet te geven. Als je er geen problemen mee hebt, lach tegen de collectant en doe iets in de bus, want wat overblijft komt echt wel op de goede plaats terecht, Groet Harm

Mitis schreef op 12-10-2020

Zo is het Harm (; Persoonlijk vind ik dat gebedel aan de deur iets van 1970 zwaar achterhaald. Pinnen aan de deur begin ik niet aan, ken die mensen amper. Vaak doe ik wel wat in de bus omdat ik medelijden heb met de bedelaar.

William S. Burroughs schreef op 14-10-2020

Aan Mitis. Het doet mij deugd dat u uw pedante toontje nog niet bent kwijtgeraakt. Al vraag ik mij weleens af of het pedante niet gespeeld is? Want volgens mij bent u veel socialer dan u denkt. Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: