SVVN tankt zelfvertrouwen tegen VV Mariënberg

Datum: 05-10-2020

8.22 uur - De teams zijn één voor één het veld op gekomen en de wedstrijd VV Mariënberg 1 – SVVN 1 staat op het punt van beginnen. Slechts een handjevol officials van beide clubs zijn getuige van deze wedstrijd. Een troosteloze ambiance derhalve. Vanuit SVVN kant is er geen cameraman en fotografe aanwezig. U zult het dus met dit ooggetuigenverslag moeten doen.

In Nijverdal zitten tientallen supporters aan de radio gekluisterd met dank aan Radio NOOS. Ondertussen worden vele wedstrijden wegens corona uit het programma gehaald wat een scheve stand veroorzaakt. Je moet als KNVB zijnde echt afvragen of je dit wel wilt en of het niet veel beter is de competitie op te schorten.

Maar goed: Laten we het maar over de wedstrijd hebben. Trainer René de Visscher kon beschikken over een nagenoeg fitte selectie Scheidsrechter Zander Pouls uit Dedemsvaart zette met zijn fluitsignaal de wedstrijd in beweging. SVVN neemt van de meet aan het heft stevig in handen. De thuisclub beperkt zich tot tegenhouden en laat zich diep op de eigen helft terugdringen. Kansen voor de Volharding komen er snel en in overvloed. Een kleine bloemlezing.

In de 3de minuut komt het eerste gevaar van rechts. Rowan Wijnen schiet net binnen de 16 en vindt de voeten van doelman Thijs Altena in plaats van het doel. In de 7de minuut een curieuze scrimmage voor het doel van Mariënberg. Een kopbal van Rowan Wijnen wordt gekeerd. Teun Bakhuis mist in de vijf en een half de bal. Alwin Zigterman schiet de bal maar zijn inzet wordt uit de kruising gekopt door een verdediger van Mariënberg.

Zette Mariënberg daar dan niks tegen over? Nee, eigenlijk niet. Een aderlating voor de thuisclub is dat oudgediende Rolf Hofsink als snel geblesseerd het veld moet verlaten. Verder veranderde het spelbeeld niet. In de 15de minuut komt Marvin Thomas van links en schiet via de keeper de bal op de paal. Een minuut later geeft Bas Koedijk een voorzet van rechts en kopt de geheel vrijstaande Marvin Thomas net naast. SVVN rijgt de corners aaneen die steevast door de scheidsrechter werd begeleid door de tekst: Handjes, jongs.

Normaal zou je zenuwachtig worden voor een aloude voetbalwet als je zoveel kansen mist. Dit was vanmiddag totaal niet aan de orde. SVVN was zoveel beter dan de thuisclub en zocht geconcentreerd de aanval. Er werd helemaal niets weggegeven. In de 29ste minuut komt de langverwachte voorsprong dan eindelijk. Op rechts zet Marvin Thomas goed door en via een verdediger komt de bal bij Bas Koedijk die oog in oog met de doelman via die laatste de bal in het doel schiet. Ook na deze voorsprong verandert het spelbeeld niet. SVVN blijft heer en meester en heeft weinig te vrezen van de tegenstander.

In de 44ste minuut schuift Teun Bakhuis op de 16 recht voor het doel de bal naar links. Een ziedend schot van Jimmy Scharphof is de doelman te machtig en zo gaat SVVN rusten met een 2-0 voorsprong. Een uitstekende eerste helft waar 0-2 slechts een schrille afspiegeling is van de krachtsverhoudingen. De verslaggever van NOOS repte over 80% balbezit voor SVVN. Dat zou heel goed kunnen.

Als Mariënberg er nog een wedstrijd van wil maken zou dat direct in de tweede helft moeten gebeuren. Dit wordt al snel de kop ingedrukt. In de 47ste minuut gaat Marvin Thomas vanaf links diep en scoort hij zeer beheerst de 0-3. Marvin beloont zijn uitstekende optreden met een doelpunt. Hiermee is de zege wel veiliggesteld. Er sluipt nonchalance in het spel van SVVN. Het gaat gewoonweg te makkelijk voor de groenwitten. Het balbezit komt meer in evenwicht maar toch blijft SVVN duidelijk de bovenliggende ploeg en krijgt het kansen om nog veel vaker te scoren.

Maar nu was de bal wel wat vaker op de helft van SVVN en moest Patriz Loohuis zowaar af en toe in actie komen. De grootste kans voor Mariënberg was in de 66ste minuut. Eerst brengt Patriz redding en in tweede instantie schiet Michael Zweers naast. De overwinning komt geen moment in gevaar en SVVN heeft zelfs de beste kansen de voorsprong uit te bouwen. De beste is voor de ingevallen Johnny Teterissa. Hij wordt op links gelanceerd en ziet zijn schot geblokt worden door de keeper. Na iets meer dan 90 minuten wordt Mariënberg uit hun lijdensweg verlost als scheidsrechter Pouls de wedstrijd beëindigd.

Een prettige overwinning in een prima wedstrijd. SVVN mag tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Volgende week staat DE derby van Nijverdal op het programma. SVVN ontvangt DES. Helaas mag ook bij deze wedstrijd geen publiek aanwezig zijn. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer Stan Smit.