Inwoners tevreden over Wmo uitvoering gemeente Hellendoorn

Datum: 01-10-2020

11:04 uur - Ook dit jaar is weer gevraagd hoe tevreden onze cliënten zijn over de manier waarop de gemeente Hellendoorn uitvoering geeft aan de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het onderzoek gaat over de ondersteuning in het jaar 2019.

 

De cliënttevredenheid was de afgelopen jaren al relatief hoog en vertoont op de meeste onderdelen nog steeds een stijgende lijn. Ruim 84% van de respondenten wist waar zij met de hulpvraag moesten zijn, vond dat ze snel werden geholpen en dat zij serieus werden genomen in hun hulpvraag. De kwaliteit van de ondersteuning werd door 91% van de mensen als goed beoordeeld. Hetzelfde gold voor de mate waarin de geboden oplossing aansloot bij hun ondersteuningsvraag.

De verantwoordelijke wethouder is blij met de resultaten. Jelle Beintema: “We hebben in 2019 een grote omslag moeten maken in de manier waarop we o.a. de Wmo en de zorg voor inwoners organiseren. En toch zie je dat de tevredenheid bij inwoners heel goed is gebleven. Dat is zeker ook een compliment waard voor zorgmedewerkers en gemeentelijke collega’s.”

Uitgebreide resultaten van het onderzoek zijn in te zien via

https://www.hellendoorn.nl

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: