SVVN verliest ongelijke strijd ruim

Datum: 21-09-2020

8.09 uur - Afgelopen zaterdag was de eerste competitiewedstrijd direct een kraker. Titelfavoriet VV Hellendoorn tegen SVVN dat mikt op een plek in de middenmoot. De gemeentelijke clubs hebben afgesproken dat er bij onderlinge wedstrijden slechts 250 supporters aanwezig mogen zijn en dat de kaarten in eerste instantie naar de thuisclub gaan. Hellendoorn had in no time de kaarten uitverkocht en dus was, op een paar bestuursleden na, de hondstrouwe aanhang van de Volharding niet welkom.

Wie zaterdag naar Hellendoorn ging werd bij de poort opgewacht door een cordon aan oranje hesjes met de wel heel optimistische tekst “VVH sfeerbeheer”. Voor aanvang was er een indrukwekkend moment van herdenking voor de afgelopen woensdag overleden Henk Olthof. Zijn bedrijf is hoofdsponsor van VV Hellendoorn en ook een sponsor van SVVN. Na dit mooie moment volgde de eerste teleurstelling: er waren slechts zo’n 150 supporters op deze wedstrijd afgekomen.

Net als vorig jaar had de KNVB besloten de leiding van deze wedstrijd te geven aan Nijverdaller en DES man Jan Klein Ganseij. Kippie voor intieme floot om half drie voor de aanvang van deze wedstrijd. VV  Hellendoorn uit is sowieso een lastige wedstrijd en dat werd in de 7de minuut nog erger. Delano Papilaja maakt een overtreding en de scheidsrechter fluit en geeft hem een rode kaart voor een overtreding op een doorgebroken speler. Uiteraard moet Delano niet de aanleiding geven, maar de desbetreffende speler was niet in balbezit. Sterker nog een teamgenoot was dat wel en die zou alleen op de keeper kunnen gaan als de scheidsrechter niet had afgefloten. Wat een faalmoment van de scheidsrechter!

Na deze gigantische teleurstelling gaat SVVN niet bij de pakken neer zitten. De tien spelers werken zich een slag in de rondte en de eerste grote kans is zelfs voor hun. In de 18de minuut krijgt SVVN een vrije trap op aan de zijlijn op links. Deze weet de geheel vrijstaande Jimmy Scharphof te vinden die oog in oog met keeper Hulsebos de bal naast het doel kopt. Een minuut later het eerste gevaar van de thuisclub. Patriz Loohuis weet redding te brengen op deze inzet.

De corner die volgt bokst Patriz weg. De bal komt bij Jimmy en die ziet de keeper ver voor zijn doel staan. Dus probeert Jimmy het van 50 meter. De inzet gaat naast het doel. In de 24ste minuut komt er vanaf rechts een voorzet. Op links wordt de bal voor gekopt en Stefan Tuink kopt van dichtbij binnen. Volgens de grensrechter van SVVN stond Tuink hierbij buitenspel. Volgens de scheidsrechter werd de bal vanaf de achterlijn terug gekopt. Tsja, gelukkig hebben we de beelden nog…

Ook na deze nieuwe teleurstelling blijft SVVN knokken en doet het ondanks de numerieke minderheid niet onder voor de thuisclub. Net na een half uur werkt een verdediger van SVVN een voorzet van links achter zijn eigen doelman. Krap drie minuten later volgt er een voorzet van rechts en tikt Ruben Hendriks de 3-0 tegen de touwen. Drie doelpunten in tien minuten tijd is te veel. Een grote afgang dreigt.

In de 39ste minuut geeft Rowan Wijnen van rechts een voorzet. Jimmy Scharphof kopt tegendraads over de doelman. De bal belandt helaas op de lat. Een minuut later scoort SVVN wel. Een communicatiefout tussen een verdediger en de doelman van Hellendoorn zorgt er voor dat Teun Bakhuis de bal in het lege doel kan schieten. SVVN heeft de eerste helft veel energie gegeven. Meerdere spelers liggen op apegapen.

In de rust vindt er een dubbele wissel plaats. Melvin Arentsen vervangt Johnny Teterissa en Martijn ter Steege maakt plaats voor Chiel Karkdijk. De tweede helft had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. SVVN is niet bij machte om Hellendoorn pijn te doen en de thuisclub is genadig voor de Volharding door in een laag tempo te gaan voetballen. Na een uur voetballen maakt Carlos Lopes Macedo de 4-1 uit een voorzet van rechts. In de 66ste minuut is dezelfde Carlos Lopes Macedo die scoort ditmaal uit een voorzet van links. Dan is er nog een kwart wedstrijd te spelen. Vlak tijd krijgt SVVN de grootste kans om de score wat dragelijker te maken. De ingevallen Bas Koedijk mist oog in oog met de doelman.

Een grote nederlaag om mee te beginnen. Jammer is het beste woord wat hiervoor kan worden gevonden. Geen man overboord. Volgende week ontvangt SVVN het Almelose Oranje Nassau. De wedstrijd begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Han Marsman.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Johnny Teterissa (46. Melvin Arentsen), Alwin Zigterman, Delano Papilaja, Martijn ter Steege (46. Chiel Karkdijk); Ronald van den Berg, Nick Snellink, Mohammed Koroma; Rowan Wijnen, Teun Bakhuis (54. Bas Koedijk) en Jimmy Scharphof.

Rood: 7. Delano Papilaja

Geel: Patriz Loohuis, Nick Snellink en Melvin Arentsen