Nu al veel belangstelling voor coronaproof programma Bruisend Nijverdal

Datum: 08-09-2020

10.46 uur - “As ut n't geet zoas ut mut, mut ut mear zo as ut geet”. Met dit motto is het bestuur van Bruisend Nijverdal op zoek gaan mogelijkheden om toch een dorpsfeest te organiseren. “De afgelopen maanden waren heel onzeker. Wat kan wel, wat mag niet?! Wanneer mogen we weer iets organiseren? Helaas is het coronavirus nog steeds onder ons, vandaar dat we hebben gezocht naar een corona proof alternatief”, vertelt voorzitter Ewald Aaltink. “Bruisend Nijverdal is en blijft een sociaal feest van ontmoeten en plezier hebben! Dat moet doorgaan.”

Bruisend Nijverdal is een feest waar de hele gemeenschap bij betrokken is. Vooral belangrijk is de levendigheid, sfeer, gezelligheid, elkaar ontmoeten, eten en drinken en beleven. Al deze kenmerken komen in 2020 gewoon aan bod, ondanks corona. “Anders, maar veilig en mooi,” aldus het bestuur van Bruisend Nijverdal. 
 
Bruisend Nijverdal gaat van start op donderdag 10 september met de Tour de Friet. De seniorenmiddag tijdens Bruisend Nijverdal wordt jaarlijks door honderden senioren bezocht. “Een gezellige en dankbare middag”, aldus Ewald. “Daarom wilden we deze doelgroep dit jaar absoluut niet vergeten. Met een mobiele frietkraam gaan vrijwilligers die donderdag op pad langs de verschillende verzorgingstehuizen om de bewoners te trakteren op een puntzak friet. De friet wordt gebakken en aangeboden door de Gulle Goedzak. Rondom de mobiele frietkraam wordt door hen en de vrijwilligers van Bruisend Nijverdal alles gezellig aangekleed met onder andere: vlaggetjes, vrolijke verlichting en gezellige muziek.”
 
Op vrijdag 11 september staat een heel bijzondere activiteit gepland, namelijk een heuse Drive-In Bioscoop. In samenwerking met de lokale bioscoop ZINema wordt het marktplein omgetoverd in Amerikaanse sferen. Niet alleen corona-proof, maar ook weather-proof, want de film bekijk je vanuit je eigen luie (auto)stoel. De organisatie heeft gekozen voor een absolute topfilm voor alle leeftijden: Bohemian Rhapsody is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. De film is te zien op een enorm ledscherm en het geluid schalt niet uit de boxen, maar kan worden opgezocht via FM radio. Dit bijzondere event mag u niet missen! Aanmelden kan via de website: www.bruisendnijverdal.com.
 
In samenwerking met de lokale horeca, is er op zaterdag 12 september een supergaaf coronaproof programma. Dit jaar geen mega feesttent op het marktplein, maar meerdere ‘tenten’ in het dorpshart. Deze avond kan nu al niet meer stuk, er zijn nu al vele positieve reacties gekomen. Vanwege het grote enthousiasme kan het zijn dat er geen plaats is voor iedereen. Om het evenement toch coronaproof te houden en zoveel mogelijk mensen mee te laten genieten, wordt de Youtube live-stream openbaar gesteld. 
Het gezelligste café van Nijverdal is dus zaterdag 12 september ook thuis via een livestream te volgen. De link is te vinden op www.bruisendnijverdal.com en via de Facebook en Instagram pagina van Bruisend Nijverdal. Heb je geen plekje meer bij de lokale horeca? Sluit dan thuis aan met vrienden of familie (max 6 personen). Veiligheid staat voorop!
De avond is geschikt voor een hele brede doelgroep, bijna alle cafés en kroegen in Nijverdal werken mee! Vanuit de studio van DJ voor Jou zal de bekende DJ Lars verzoeknummers gaan draaien. Jouw verzoeknummers… De beelden worden live gestreamd op vele (mobiele) schermen en televisies die bij de verschillende cafés en kroegen komen te hangen. Vanaf jouw eigen plek kun je deze verzoeknummers aanvragen. Ook zijn er de gehele avond diverse spelelementen te zien en te beleven, waarmee ludieke prijzen zijn te winnen voor het ‘beste’ café/terras. De deelnemende horecagelegenheden zijn: De Budde, Toi Toi, Murphy’s, De Kachel, Uncle Sam, de Gauwe Geit en N’Joy.
 
De laatste dag van Bruisend Nijverdal sluiten we traditioneel af met de Nijverdalse Familiedag. Dit jaar ziet deze bruisende dag er iets anders uit dan andere jaren. Maar… Zeker niet minder leuk. Bruisend Nijverdal presenteert jullie een sportieve en gezellige activiteit dat volledig corona-proof is: een wandel-, fiets- en autopuzzeltocht! De tochten zijn uitgezet door enthousiaste vrijwilligers: Berry Nieland (wandeltocht), organisatie Bruisend Nijverdal (fietstocht) en Henk en Wilfred Beuker (autotocht). Geef je nu snel op via de website: www.bruisendnijverdal.com. Deelname is geheel GRATIS. 
Onderweg staan sponsoren gereed om de honger te stillen en de dorst te lessen. Wellicht is het gezellig om deze dag af te sluiten met een hapje of drankje bij onze plaatselijke horeca. Ook is er koopzondag in het centrum die dag! 
 
Een traditie die al vanaf het begin van Bruisend Nijverdal wordt georganiseerd, is de Kerkdienst. Dit jaar helaas niet in de tent, maar wel gewoon thuis via je eigen stoel of bank te volgen. HOi Tv zendt deze dienst uit op zondag 13 september om 10.00 uur en de herhaling is maandagavond 14 september om 19.00 uur te zien. Daarnaast wordt de bruisende dienst ook via het YouTube kanaal van Bruisend Nijverdal op hetzelfde tijdstip uitgezonden. Een echte gezinsdienst met deze keer het thema: 'God geeft hoop!' In deze, voor veel mensen, moeilijke tijd is God nabij en mogen wij Zijn liefde en vrede brengen in de wereld om ons heen. Hij geeft ons hoop om uit te zien naar een betere toekomst. Hier op aarde, maar vooral in een eeuwig leven met Hem. 
 
“2020, het jaar dat Bruisend Nijverdal 10 jaar bestaat zal anders zijn… maar laten we genieten van wat wel kan. Voor 2021 gaan we kijken hoe de vlag er dan weer bij staat. Mensen…..  Feest, maak plezier, maar doe het veilig!” aldus Ewald. 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: