Druk weekend bij Hippisch Centrum 't Oale Spoor

Datum: 31-08-2020

15.10 uur - Bij de Hertruiters in Hellendoorn werd vanaf vrijdagmiddag tot en met zondagavond volop dressuur gereden. De vereniging organiseerde een dressuurwedstrijd die zeer goed bezocht werd. Dat de mooie accommodatie populair is bij de ruiters en amazones, bleek wel uit het feit dat er een lange wachtlijst was. De wedstrijd is goed verlopen en de eigen ruiters presteerden ook zeer goed. 

Vrijdag werd gestart met de klasse ZZ-Licht dressuur paarden en hier was er een 3e prijs voor Mariette van 't Hoff met Gwendolyn. De combinatie behaalden 211,5 punten.
 
Zaterdag was het de beurt aan de pony's en werd er in leeftijdklasses gestart. In de categorie 6 tot 8 jaar was er in de klasse B en L1 dressuur maar liefst 2x een eerste prijs voor Berber Nijland met haar pony Sunny Boy. Met 202.5 en 203.5 punten was ze de concurrentie te sterk af.
In de categorie 9 tot 11 jaar was er in de klasse L1 en L2 dressuur een 1e prijs voor Nikki Dollen met haar pony Timon, zij behaalden 199 punten.
 
Bij de categorie 12 tot 14 jaar vielen zelfs 3 Hertruiters in de prijzen. in de klasse B dressuur was er een eerste prijs en 199 punten voor Luc Eshuis met Black Fire. Zus Melissa Eshuis deed er met Forest Fire nog een schepje bovenop en behaalden een monsterscore van 222 punten, wat uiteraard goed was voor de eerste plaats in de klasse L1 dressuur. Nóg een eerste prijs behaalde ze in de tweede proef   van de L1 met 199.5 punten.
Thijmen Hosmar deed goede zaken in de klasse L2 dressuur en reed met zijn Candy Crush naar 207.5 en 196.5 punten en twee keer een tweede prijs.
 
In de leeftijdscategorie 15 tot 18 jaar was er tot slot nog een 1e prijs in de B dressuur voor Leonie Torny  met Farried, waarmee ze 208 punten bij elkaar reed.
 
Op zondag kwamen de paarden weer in actie en was er twee keer een tweede prijs in de klasse L2 voor Annelies Hosmar en Kravitz, die 210 en 200 punten bij elkaar reden. Jinthe Wemekamp behaalde met Jubilant een 4e prijs met 190 punten in deze klasse. Ook was er een 5e prijs voor Lotte Schulenburg met D'amour M (195.5 punten).
 
Naast de wedstrijd in Hellendoorn waren er ook nog andere wedstrijden dit weekend. Isabelle Plijter reed een Bixie in Slagharen en behaalde in de klasse A een mooie 2e prijs.
Gesprongen werd er zondag in Geesteren en daar sprong Maaike Hulshof zich met Jolly naar een 2e prijs in het L springen 2fasen parcours. Een prachtig resultaat in het L springen debuut van dit duo.
 
Dan was er zaterdag ook nog een dressuurwedstrijd in Den Ham waaraan bij de paarden Wendy Hulsink met Amke Kasteelsche Hof in de klasse L1 een 4e prijs behaalde met 203 punten.
In de klasse M1 dressuur stuurde Martin ter Haar met Juliane naar een 4e prijs met 184 punten.
Bij de pony's was er een mooie 2e prijs voor Silke Pot met Joy in de L1 dressuur. De combinatie behaalde 203.5 punten in hun wedstrijddebuut.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: