Burgemeester sluit bedrijfspand in Nijverdal op grond van Opiumwet

Datum: 18-06-2020

14:31 uur - Vandaag is op last van burgemeester Raven van de gemeente Hellendoorn een bedrijfspand aan de Louis Braillestraat in Nijverdal gesloten voor een periode van zes maanden. De reden is dat de politie in het pand een professionele hennepkwekerij heeft aangetroffen met 467 planten.

 

Mede op basis van regionaal gemaakte afspraken en nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en Openbaar Ministerievoert ook de gemeente Hellendoorn een sluitingsbeleid. Dit sluitingsbeleid is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en drugshandel, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen.

Burgemeester Anneke Raven: “Wij tolereren geen drugsoverlast in onze gemeente. Daarmee treed ik op tegen het bezit en handel van drugs, omdat dit niet alleen onacceptabel is, maar bovendien een ernstige inbreuk vormt op de openbare orde en leidt tot een onveilige leefomgeving.” De gemeente Hellendoorn treedt in samenwerking met de Politie Hellendoorn en het Openbaar Ministerie streng op tegen drugshandel. Reden hiervoor is dat de handel in en het gebruik van drugs de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aantast. 

“Elk inwoner van de gemeente Hellendoorn moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden. Dat is in het belang van ieders veiligheid”, aldus burgemeester Anneke Raven.

Politie Hellendoorn is hiervoor bereikbaar via 0900 8844 en via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

K E schreef op 18-06-2020

dit is geweldig goed nieuws, op treden is hier alleen op zijn plaats.

Willem schreef op 18-06-2020

Het is alleen jammer dat de verkeerde mensen gestraft worden en niet de criminele.

Han schreef op 25-06-2020

Dit is niet het enige pand dat de burgemeester heeft gesloten. Dhr Geugies staat er weer mooi op. Top gedaan kerel. https://www.tubantia.nl/hellendoorn/rechter-oordeelt-cafe-de-kachel-in-nijverdal-terecht-gesloten-na-vechtpartij-op-terras~a2aa6d0d8/

Uw reactie

Naam:
Bericht: