ZINiN draait vanaf 1 juni weer films bij ZINema


Datum: 21-05-2020

10.28 uur - Vanaf 1 juni kan ZINiN eindelijk weer haar deuren openen voor publiek. Met de bioscoop wordt ZINiN weer op gang gebracht. ZINiN is dan ook heel blij dat het vanaf 1 juni weer dagelijks films kan gaan draaien. Achter de schermen is men druk bezig geweest om een bezoek aan ZINiN ‘coronaproof’ te maken binnen de gestelde voorwaarden, zodat gasten met een gerust hart en veilig weer een bezoek kunnen brengen aan ZINiN.

De agenda van de bioscoop is te vinden op www.zinin.com en is met films als ‘De Beentjes van Sint Hildegard’, ‘Wickie en het Magische Zwaard’, ‘Little Women’, ‘1917’ en diverse filmhuisfilms alweer goed gevuld. 
 
Voorlopig alleen films te zien bij ZINiN

De versoepeling van de coronamaatregelen maakt het mogelijk om vanaf 1 juni maximaal 30 bezoekers per voorstelling te verwelkomen en vanaf 1 juli maximaal 100 bezoekers. ZINiN kiest ervoor om voorlopig alleen films te gaan draaien, omdat theatervoorstellingen voor zo weinig bezoekers niet rendabel zijn. Een bezoek aan ZINema zal met het in acht nemen van de gestelde maatregelen volledig ‘coronaproof’ zijn.

 
De Beentjes van Sint Hildegard

Vanaf 1 juni worden er dus dagelijks films gedraaid en de grote publiekstrekker is daarbij de film ‘De Beentjes van Sint Hildegard’ met Herman Finkers die plotsklaps stopte met draaien. Alle gasten die al kaarten hadden gekocht voor deze film krijgen nu de mogelijkheid om de films alsnog te bekijken. Maar ook mensen die geen kaarten hadden gereserveerd voor deze film kunnen vanaf dinsdag 26 mei kaarten kopen voor deze kaskraker.


 
Theatervoorstellingen verplaatst

Zoals genoemd zijn er voorlopig geen theatervoorstellingen te zien bij ZINiN. Het grootste gedeelte van de voorstellingen die geannuleerd zijn vanwege de uitbraak van het virus zijn verplaatst naar volgend seizoen. Enkele voorstellingen moesten helaas definitief geannuleerd worden. De bezoekers hebben van ZINiN hier persoonlijk bericht over ontvangen en reageerden zeer begripvol.


 
Voorverkoop nieuw theaterseizoen uitgesteld

Normaal gesproken zou de voorverkoop van het nieuwe theaterseizoen al zijn gestart en ZINiN heeft ook al een gloednieuw theaterprogramma klaar staan voor september 2020 tot en met mei 2021. Maar momenteel zijn er nog teveel onduidelijkheden over de situatie en de status van de maatregelen in september, zodat er gekozen wordt om de voorverkoop tot nader order uit te stellen.


 
Zomerprogramma Openluchttheater Nijverdal

Ondertussen is ZINiN ook bezig om op een creatieve manier invulling te geven aan de zomerprogrammering in het Openluchttheater Nijverdal. Er worden contacten gelegd met artiesten die graag weer willen optreden, ook al is het voor maximaal 100 man. De artiesten zitten ook thuis en willen ook weer optreden voor een publiek. Zodra hier meer bekend over is, wordt dit gecommuniceerd door ZINiN.

 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: