Join Us: voor jongeren met behoefte aan contact in coronatijd

Datum: 04-05-2020

18.55 uur - We kunnen er niet meer omheen: COVID-19, ofwel corona. Er wordt in het nieuws veelvuldig gesproken over de negatieve gevolgen van dit virus voor oudere mensen. Zij kunnen geen bezoek meer ontvangen en vallen met betrekking tot hun leeftijd in de risicogroep. Toch zijn er ook andere groepen op wie de eenzaamheid veel impact heeft: jongeren. Daar waar jongeren eerder aansluiting vonden op school, de sportvereniging of scouting, zitten zij nu veelal thuis. Juist op een leeftijd waarbij contact en aansluiting met anderen heel belangrijk zijn! Veel jongeren hebben via de digitale wereld wel contact met hun vrienden en leeftijdsgenoten, maar wat nu als je dat niet hebt of als dat niet zo goed lukt?

 
 
Sinds februari van dit jaar is het jongerenwerk van De Welle aangesloten bij de landelijke organisatie Join Us, een stichting die eenzame jongeren helpt sociaal sterker te worden. Er zijn inmiddels 2 groepen jongeren ontstaan: 1 groep van 12 tot 18 jaar en 1 groep van 18 tot 25 jaar. Door middel van WhatsApp groepsgesprekken en videobellen hebben de jongeren en jongerenwerkers contact met elkaar en wordt er een-op-een een kop koffie of thee met elkaar gedronken. Wanneer het weer mogelijk is, worden er natuurlijk ook te gekke activiteiten georganiseerd.  
 
Iedereen, in de leeftijd van 12 tot 25 jaar, die in deze periode behoefte heeft aan extra sociale contacten mag deelnemen aan de groepsapps en het videobellen. 
 
Ben of ken jij een jongere die behoefte heeft aan meer sociale contacten? Meld je dan aan (of vraag meer informatie) via de website van Join Us www.join-us.nu of stuur een berichtje naar jongerenwerker Stefanie 06 81 79 16 22. 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: