Veilige fietsroute Elimschool Hellendoorn

Datum: 14-03-2020

18:58 uur - Lokaal Hellendoorn is verbaasd en teleurgesteld van de commissie leerlingenvervoer te moeten vernemen dat er nog steeds geen duidelijkheid is over de aanleg van een fietspad naar de Elimschool in Hellendoorn en zij hebben tevens het gevoel niet serieus genomen te worden. Al in november 2015 zijn hier toezeggingen over gedaan. Zij hebben daarom een brief gestuurd aan het college van B&W omdat zij duidelijkheid willen over de concrete stand van zaken en het beschikbare budget voor dit fietspad. Hieronder de brief.

Aan het College van B&W van de gemeente Hellendoorn Postbus 200
7440 AE Nijverdal

Betreft: voortgang en proces veilig fietspad naar de Elimschool en overleg met commissie leerlingen- vervoer

Geacht college,

Al bij besluitvorming over de bouw van de nieuwe Elimschool is door de gehele gemeenteraad bepleit een veilige fietsroute vanuit Hellendoorn naar deze school te realiseren. Tevens is de wens uitgesproken deze veilige route gelijktijdig met de nieuwe school in gebruik te nemen. Hiervoor is een motie (3 november 2015) aangenomen en zijn toezeggingen gedaan aan de gemeenteraad door wethouders over het beschikbare budget welke beschikbaar is.

Lokaal Hellendoorn heeft juíst bij besluitvorming over de locatie van een nieuwe school aangegeven dat de ligging een beperking heeft betreft een veilige fietsverbinding.

Het snel realiseren van een veilig vrij liggend fietspad van Hellendoorn is van essentieel belang voor het veilig én zelfstandig kunnen fietsen van leerlingen naar de Elimschool en kan kosten besparen omdat er minder vervoer nodig is. Lokaal Hellendoorn is verbaasd en teleurgesteld van de commissie leerlingenvervoer te moeten vernemen dat er nog steeds geen duidelijkheid is over de aanleg van het fietspad en zij tevens het gevoel hebben niet serieus genomen te worden.

Wij vragen u uitleg te geven over de concrete stand van zaken, het beschikbare budget voor een fietspad, de stappen en de communicatie met de leerlingencommissie in de raadsvergadering van 17 maart a.s.

Met vriendelijke groet namens Lokaal Hellendoorn,

Frans Runneboom
Hetty Ligtenberg-Grondman

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: