Oproep tot nabestaanden van verzetsstrijders in de gemeente Hellendoorn

Datum: 02-03-2020

09:31 uur - De gemeente Hellendoorn heeft 15 straten vernoemd naar verzetsstrijders. Nu staat op deze naamborden alleen de naam. Voor jongere generaties en voor mensen van buiten de gemeente is het niet duidelijk waarom er een straat is vernoemd is naar G.J.Piksen, of naar H.Limbeek, om maar twee voorbeelden te noemen. De Raad van Kerken van Hellendoorn en Nijverdal zet zich in om deze naamborden van een onderschrift te voorzien. Het voorstel is door de Gemeente Hellendoorn, in het jaar dat 75 jaar bevrijding groots wordt herdacht en gevierd, positief ontvangen en zij nemen de vervanging van de borden van alle 15 straten voor hun rekening.

 

Op zondag 5 april 's middags zal er in Daarlerveen, symbolisch en gemeentebreed, aandacht gegeven worden aan de onthulling van het straatnaambord met de naam Gerrit Jan Kerkdijkweg. Op 5 april 1945 werd dhr. G.J.Kerkdijk gefusilleerd. 

 

Graag zouden we in contact komen met nabestaanden van alle verzetsmensen. Hieronder kun u hun namen lezen. We hopen op deze wijze nabestaanden op het spoor te komen. Zij kunnen contact opnemen met Gerdi Scholten: scholten.gerdi@kpnmail.nl /0546.644960 of met Laura van Weijen: lvanweijen@gmail.com/ 0548.615528 

In Hellendoorn zijn straatnamen vernoemd naar:

Geerhard Bosch  -  Hans ten Brug  -  Herman Kampman  -  Jacob Kapteijn  -  A.F. Lancker 

 

In Nijverdal zijn straatnamen vernoemd naar:

H.Limbeek  -  G.J.Piksen  -  Meester Tijhuis  -  Bote van der Wal  -  H.A.Hartholt  -  Tiemen de Jonge

 

In Daarlerveen zijn straatnamen vernoemd naar:

Gozem Gritter  -  Gerrit Jan Kerkdijk  -  Gerhard Nijland  -  Wicher Wuite

 

Graag zien we uw reactie tegemoet.

Namens de Raad van Kerken, Gerdi Scholten en Laura van Weijen.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Tonia Kampman schreef op 02-06-2020

Dochter van Willem Marinus Johan Kampman.mijn broer Robert Herman PeterKampman en zus Mirjana Kampman

Annelie Meenhuis schreef op 27-06-2020

Ik ben een kleindochter van Albert Tijhuis. Mijn moeder was Annie Tijhuis, gehuwd met Gerard Meenhuis. Heel bijzonder dat er een straat naar mijn opa is vernoemd. Ik ben er trots op.

Uw reactie

Naam:
Bericht: