Zondag 8 maart 2020 kerkgebouw VEG: Taizéviering

Datum: 27-02-2020

9.12 uur - Op zondag 8 maart 2020 om 18:30 is er in het kerkgebouw van de Vrije Evangelische Gemeente aan de Grotestraat in Nijverdal weer een Taizéviering, georganiseerd door de plaatselijke Protestantse Gemeente en de Vrije Evangelische Gemeente.

 
Een Taizéviering  is geen kerkdienst zoals wij die gewend zijn. Er is geen preek en geen vaste voorganger. Centraal staan het lied, het gebed, de lezingen en de stilte. De liederen komen uit de traditie van de oecumenische kloostergemeenschap van Taizé (in de Bourgogne, Frankrijk). Ze zijn eenvoudig en worden vele malen herhaald om de woorden goed door te laten dringen in het hart. De stilte is geen ‘moment’ maar minutenlang. In de stilte komen we tot ons zelf en tot God. De kerkzaal wordt zó ingericht dat deze speciale invulling goed tot zijn recht komt.
 
Om 17.00 uur is er voor iedereen die wil de mogelijkheid om de liederen van de viering samen te oefenen. Daar hoef je geen geoefend zanger voor te zijn. De liederen zijn gemakkelijk (meerstemmig!), aan te leren. Na het oefenen kunnen we gezamenlijk een eenvoudige broodmaaltijd gebruiken. Neem daarvoor zelf brood mee; de voorbereidingsgroep zorgt voor soep en drinken erbij. 
 
Collecte: er is één collecte bij de uitgang voor de gezamenlijke doelen
 
Van harte welkom!
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: