Arenda loopt een persoonlijk record op de Baanultra 100KM in Steenwijk

Datum: 23-02-2020

18.44 uur - Op zaterdag 22 februari werd in Steenwijk de baanultra gehouden, een internationale 100km (en een marathon, 50km en 75km) wedstrijd op de baan van 400m dus 250 rondes. Arenda Könnecke wilde zich gelijk kwalificeren voor het WK in september in Winschoten door een tijd te lopen onder de 8,30u. Ze liep 8:54:48, sneller dan alle mannen alleen 1 Zweedse vrouw bleef haar voor.

De start was om 10 uur en er stond veel wind. Als snel werd een groepje gevormd en afspraken gemaakt over de te lopen tijd. Arenda begon met 12 km/u (dit zou een tijd opleveren van 8.20u), zo had ze voor het einde wat verval ingecalculeerd. Peter Ligthart offerde zich op als haas en zo kon ze deels uit de wind lopen. Echter na een marathon kreeg hij last en moest stoppen (hij zou de 50km lopen).
 
Haar marathon tijd was 3.26 en ze liep de 50 km 4.05u). Nu moest ze alleen verder. Tot 50 km liep ze nog goed op schema. Hierna werd het weer extremer van windstoten met harde regen en hagel (er kwam zelfs een opgewaaide autoband haar voorbij rollen). Ze werd kletsnat en kreeg het koud. Door de regen was het niet heel gemakkelijk om het tempo te houden, de langzaamste kilometer was dan ook 10 km/u. Haar doel onderweg heeft ze bijgesteld. Een tijd onder de 9 uur was haalbaar en een persoonlijk record zal moeilijk worden. Er leek geen einde aan de rondjes te komen tot de laatste 10km. Ze kon het tempo weer opschroeven naar 11 km/u. De laatste 10 rondes kon ze nog alles geven. Met dit weer een super tijd, nog wel afwachten of dit de kwalificatie oplevert voor het Nederlands team.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: