Funky & Soul met Back to Basic in Openluchttheater Nijverdal

Datum: 18-02-2020

10:50 uur - Het zomerprogramma van het Openluchttheater Nijverdal krijgt nu echt vorm. Ook Back To Basic komt naar het Openluchttheater.  De band staat op 23 mei in het Openluchttheater in Nijverdal. De stijl van Back to Basic kan het best omschreven worden als funky en soulful met een scherp randje. Als er een vergelijking gemaakt moet worden, dan past Back To Basic tussen bands als Tower of Power, Huey Lewis & The News & Blood, Sweat & Tears. Als support-act is 2 Shot Swing toegevoegd aan het programma

 

 

Oude rotten in het vak

Back To Basic bestaat uit acht muzikanten die hun sporen in de Internationale muziek scene al lang en breed hebben verdiend. Ze zijn onder meer betrokken geweest bij optredens en opnames van o.a. Joe Cocker, Rodger Hodgson (Supertramp), Ilse DeLange, Anouk, Thé Lau en de Dolly Dots.

 

Terug in de oude bezetting

In de loop der tijd zijn er bandleden vertrokken en bijgekomen maar nu zijn ze terug met de oude kern. Om deze terugkeer te vieren is er ook een nieuw album opgenomen. Met de typerende titel “Not Over Yet” Met dit album heeft Back To Basic zich verder ontwikkeld, maar de feel en sfeer van “Leave Me Alone”, de single waarmee de band in 1993 doorbrak, zijn nog duidelijk hoorbaar. Tijdens hun concert in het openluchttheater hoor nieuwe maar zeker ook oude bekende nummers. 

 

Supportact 2 Shot Swing

De ervaren muzikanten en lokale helden van 2 Shot Swing vinden het een hele eer om als support act te fungeren tijdens dit concert in het Openluchttheater. De band bestaande uit rasmuzikanten Jan Niewold, Stef Hoekjen, Richard Freie en Marco de Jong speelt een mix van funk, rock en pop. De perfecte opwarmer voor een avond top-muziek in het Openluchttheater Nijverdal.


Kaartverkoop start op donderdag 20 februari

Kaarten zijn te reserveren vanaf donderdag 20 februari om 09.30 uur via zinin.com. Kaarten zijn ook te reserveren via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: