Onderzoek naar mogelijkheden Tiny Houses

Datum: 23-01-2020

15:00 uur - Met het initiatief Tiny House Hellendoorn onderzoekt Loes Runneboom sinds het voorjaar van 2019 de mogelijkheden voor de realisatie van tiny houses in de gemeente Hellendoorn. In de woonvisie van de gemeente staat dat zij op zoek zijn naar woningbouwinitiatieven, die aansluiten op hun strategie voor de toekomst en bij de wensen van hun (toekomstige) inwoners. Tiny houses, die in een speciale woonbehoefte voorzien, vallen hier ook onder. Op dit moment wordt er gekeken naar de haalbaarheid voor de realisatie. Er zijn een aantal potentieel geschikte locaties en er wordt onderzocht of deze locaties geschikt gemaakt kunnen worden.

 

Tiny House Hellendoorn is een initiatief met als doel om tiny houses in de gemeente Hellendoorn te realiseren. Runneboom startte het initiatief vanwege de moeilijkheden die zij en degenen in haar omgeving ondervinden bij het vinden van betaalbare huisvesting binnen de gemeente. Middels een enquête verzamelt Runneboom de woonwensen van geïnteresseerden. De resultaten van deze online vragenlijst zijn een eerste stap richting het het in kaart brengen van de mogelijkheden. Tiny Houses zouden voor jong en oud een duurzame, levensloopbestendige, betaalbare en mobiele oplossing kunnen zijn.

 

Enquete

 

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Hsn schreef op 30-01-2020

Een enquête naar de woonwensen van geïnteresseerden is altijd makkelijk. Maar komt er ook nog een enquête voor de rest. En met name voor diegenen die de huisjes voor hun deur gaan krijgen? Sorry hoor, er is behoefte aan betaalbare starters woningen. Laat de gemeente dit stimuleren en zich hier druk voor gaan maken ipv tiny houses te gaan bouwen.

Mitis schreef op 30-01-2020

Minder praten en meer doen lijkt me een betere oplossing, betaalbare huizen worden automatisch Tiny Houses door hun prijs.

D.J. schreef op 31-01-2020

Laten we eerst eens beginnen om het te vertalen naar het Nederlands.

Uw reactie

Naam:
Bericht: