Lezing over de V1 op 20 januari

Datum: 16-01-2020

9.00 uur - Op maandagavond 20 januari komen  Erik Ruiter en Henk Koopman bij de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal een lezing geven over de V1 locatie langs de Nijverdalsebergweg (Toeristenweg).

Langs de Toeristenweg waren twee plekken waar V1's werden gelanceerd richting Antwerpen. De ene locatie was exact bekend, de plek nabij het huidige Buitencentrum niet. In 2013 lukte het een groepje mannen onder leiding van Gerard Pijnappel, Henk Koopman, Erik Ruiter van SBB en Henri Boerdam de juiste locatie vast te stellen. 
 
In de jaren erna hebben ze de plek helemaal in kaart gebracht en daar, met toestemming van SBB, een herinneringsmonument met informatiebord opgericht. Deze werd 5 januari 2018 onthuld.
 
Tijdens de lezing wordt algemene informatie over de V1 gegeven en specifiek hoe de plek langs de Toeristenweg ontdekt werd en later weer gestalte kreeg.
 
Henri Boerdam zal achter in de zaal een kleine expositie houden die met die plek verband houdt (o.a. gevonden resten van de baan).
 
De lezing wordt gegeven in de Hellendoornzaal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. Aanvang 20.00 uur.
De lezing is gratis voor leden van de HKHN, niet leden betalen drie euro.
 
De koffie of thee is voor iedereen 1 euro per kop/glas.
 
Foto: Gerard Pijnappel, Henri Boerdam en Henk Koopman bij de opgraving in 2013.
 
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: