SVVN sluit het jaar positief af

Datum: 16-12-2019

07:45 uur - Zaterdag was de laatste competitiewedstrijd van 2019 voor SVVN 1. Een uitwedstrijd bij VV Kloosterhaar diende er nog gespeeld moeten worden. Kloosterhaar is niet bepaald de favoriete tegenstander van de Volharding. De laatste drie onderlinge ontmoetingen gingen allen verloren voor de groenwitten. Waar Kloosterhaar vorig jaar vierde werd en de nacompetitie haalde doet de club nu het een stuk minder. Elf punten is goed voor de elfde plaats. SVVN heeft er twee meer en staat negende.

SVVN heeft het hele seizoen al te maken met een karrevracht aan blessures. Aan deze waslijst werd na de warming-up nog Delano Papilaja toegevoegd. Melvin Hulsman verving hem. Op natuurgras kon er niet worden gevoetbald en daarom werd er uitgeweken na een bijveld met kunstgras. Als om half drie arbiter Schumer voor aanvang van deze wedstrijd fluit waait er een harde gure wind over Sportpark De Polderhoek.

SVVN begon voortvarend aan de wedstrijd. De defensie van Kloosterhaar is niet de sterkste linie en deze werd goed onder druk gezet door de voorwaartsen van SVVN. Al na een paar minuten kreeg Teun Bakhuis een goede kans, maar zijn inzet ging voorlangs. In de 16de minuut gaat Teun over rechts goed door en legt de bal vanaf de achterlijn terug. Marvin Thomas en Melvin Morsink lopen elkaar in de weg zodat die laatste over de bal maait. Marvin schiet uit de draai, maar ziet een verdediger redding brengen op de doellijn.

De eerste twintig minuten heeft SVVN weinig te vrezen van de gastheren. Door het onder druk zetten komt Kloosterhaar nauwelijks van de eigen helft af. Hierna verandert het spelbeeld en mag ook Kloosterhaar aan aanvallen denken. Er worden wat speldenprikjes uitgedeeld, maar er verontrustend is het allemaal niet. In de 28ste minuut lijkt de verdediging van SVVN te denken dat de bal over de achterlijn gaat maar Mark Boshove trekt de bal voor en Boris Wijngaarden mag ongehinderd de score openen. Tegen de verhouding in, maar dat telt niet.

Al snel werd de achterstand goed gemaakt. Een goede voorzet van Teun Bakhuis bereikt Melvin Morsink die de bal diagonaal binnenschiet. De volgende aanval voor SVVN een minuut later is het weer raak. Bas Koedijk zet goed door waardoor Ronald van den Berg in balbezit komt. Zijn voorzet bereikt Teun Bakhuis die de bal in het doel schiet. De voorsprong komt de eerste helft niet meer in gevaar. Sterker nog: SVVN krijgt de beste kansen om de score uit te breiden. De beste kans is voor Bas Koedijk die vanaf rechts alleen op de doelman afgaat. Hij schiet echter voorlangs.

Ook de tweede helft blijft SVVN de betere partij en krijgt het uitgelezen kansen om te scoren. In de 51ste minuut is er op 30 meter van de goal aan de zijlijn vanaf links een vrije trap. De bal ploft op de kruising paal en lat en belandt bij Teun Bakhuis die de bal vanaf een meter of twee voor een leeg doel weet over te krijgen. Tien minuten later gaat Marvin Thomas met een ploeggenoot alleen op de doelman af. Hij schiet echter de bal naast terwijl dit soort kansen eigenlijk een doelpunt moeten opleveren. In de 73ste minuut krijgt Melvin Morsink nog een schotkans in de zestien, maar de keeper staat succes in de weg.

Kloosterhaar kan hier maar bitter weinig tegenover zetten en SVVN blijft vrij eenvoudig overeind. Het wordt bijzonder onaangenaam als het gaat regenen. Iedereen verlangt naar het einde. SVVN krijgt volop kansen, maar gescoord wordt er niet meer. Vermeldingswaardig is nog wel de invalbeurt van jeugdspeler Tijn Poortman die hiermee zijn debuut maakte in SVVN 1. Zo pakt SVVN drie punten en doet het goede zaken in de stand. SVVN stijgt naar de zevende plaats in een competitie die bijna halverwege is.

SVVN speelde een prima pot voetbal, maar moet vaker dan twee keer scoren. Nu was twee keer voldoende om te winnen. We gaan de winterstop in. De competitie wordt op 25 januari 2020 hervat met een uitwedstrijd tegen VV Bruchterveld. De wedstrijd begint om 14:30 uur. Rest mij niks anders dan u allen een prettige feestdagen toe te wensen en graag tot ziens in 2020.