Een 20e-eeuws programma bij Muziek onder de Trap

Datum: 07-11-2019

11:10 uur - Het duo Rik Groenhuijzen (piano) en Anna Maria Roos (zang) brengt op donderdag 28 november voor Muziek onder de Trap een grotendeels 20e-eeuws programma van verschillende Amerikaanse componisten, zoals Samuel Barber, Aaron Copland, Leonard Bernstein, Jake Heggie. Het concert wordt in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur gehouden. 

 

Componisten als Copland en Bernstein verwerken jazz invloeden in hun muziek evenals de 21ste eeuwse componist Jake Heggie. In veel liederen wordt een verhaal vertelt en in sommige liederen komt, vrij ongewoon voor het klassieke genre, de beleving van een kind tot uitdrukking.

Deze avond wordt het duo uitgebreid met Adriënne Althof voor het uitvoeren van enkele stukken in quatre mains (4handig). Rik en Adriënne brengen op deze avond eveneens een Amerikaanse componist ten gehore. F.S. Converse schreef onder andere muziek voor piano 4handig. Uit de Valzer Poetici brengen zij verschillende delen.

Rik Groenhuijzen begeleidt achter de piano met name zangers en instrumentalisten. Rik is veel te horen met zanger Domien Arnolds, o.a. in uitvoeringen van Die Winterreise Van Franz Schubert. Daarnaast speelt hij cello in het Almens strijkkwartet. Met zijn vrouw, de pianiste Adriënne Althof vormt hij een piano duo en brengt hij regelmatig quatre mains ten gehore.

Anna Maria Roos zingt in trio Yentl Flavour Jiddisch, Iers, klassiek naast ook eigen composities. Met Duo Thee brengt ze muziektheater, o.a. een eigen bewerking van de opera Porgy en Bess. Klassieke muziek zingt ze o.a. met Rik Groenhuijzen. Ze studeerde o.a. bij Hanneke de Wit, Paul Triepels, Johannette Zomer.

 

Adriënne Althof is pianiste en pianodocente. Zij schreef “Het grote heksenpianoboek”. Vorige jaar kwam het pianoboek “Buitelingen” uit, geïllustreerd door Sandra de Monchy. Sinds kort speelt Adrienne ook viool.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: