Ontmoet Sinterklaas tijdens feestelijke intocht

Datum: 04-11-2019

                                               

12:32 uur - Zaterdag 16 november om 13.30 uur is Sinterklaas van plan om Nijverdal binnen te varen. Hij hoopt dat veel kinderen hem bij de Wilgenweard komen verwelkomen. Kom daarna gezellig naar het centrum om Sinterklaas te zien, een handje te geven en natuurlijk voor een handje lekkere pepernoten... De pieten zorgen voor gezelligheid en plezier met hun gekke fratsen.

Alle inwoners van Nijverdal zijn van harte welkom bij het grote feest van Sinterklaas in Nijverdal dat elk jaar weer door duizenden enthousiaste bezoekers meegevierd wordt. Sint Nicolaas komt op zaterdag 16 november tegen 13.30 uur met de boot vanuit de richting van Hellendoorn aan bij de Wilgenweard. Vanaf hier vertrekt hij met zijn koets, vergezeld door de Slagwerkgroep van Advendo en zijn pieten naar het centrum van Nijverdal. Deze groep heeft ons ingefluisterd dat het een geweldig spektakel gaat worden. Dus mis het niet… De route voor de intocht is als volgt: Koersendijk | Oranjestraat | F35 (fietssnelweg) | De Joncheerelaan | Grotestraat | Keizerserf. Als laatste gaat Sinterklaas te voet naar het grote podium op het Henri Dunantplein. 

Daar wordt hij rond 15.30 uur verwacht en welkom geheten door burgemeester Anneke Raven. Na dit ontvangst zullen Sint Nicolaas en zijn pieten zich weer tussen de aanwezige kinderen begeven, zodat iedereen de gelegenheid heeft om met hen te praten. Na afloop zoeken zij de rust op in het Huis van Sint. Wel heeft de sinterklaascommissie het kunnen regelen dat de mooie boot van Sinterklaas de gehele periode kan blijven liggen bij de Wilgenweard. ’s Avonds wordt deze locatie mooi uitgelicht door de medewerkers van het lokale bedrijf DJ voor Jou. Kom gerust een kijkje nemen samen met je kinderen. 

Huis van Sint
Op woensdag 20, zaterdag 23, woensdag 27 november en woensdag 4 december is het Huis van Sint tussen 14.00 en 16.00 uur weer geopend en kan iedereen binnen een kijkje nemen. Het Huis van Sint is dit jaar te vinden aan de Willem Alexanderstraat, in het pand naast BLOKKER.

Zaterdag 30 november draait er een film in het ZINiN Theater. Deze film draait op twee tijden, om 11.00 uur en om 14.00 uur en heet: “Waar is het boek van Sinterklaas?” Na afloop is er een Meet en Greet met Sinterklaas en een Pietendisco. Kaartverkoop via www.zinin.com

Spectaculaire uittocht
“Mama, waar is Sinterklaas gebleven?” Elk jaar komt deze vraag terug in de gezinnen met kleine kinderen. Daarom heeft de Sinterklaascommissie iets nieuws bedacht, een spectaculaire uittocht op 6 december. Meer informatie hierover volgt binnenkort. De sinterklaascommissie is te vinden op Facebook, via: https://www.facebook.com/sinterklaasnijverdal/

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: