Bergentheim komt op bezoek bij SVVN

Datum: 31-10-2019

8.13 uur - Na zes wedstrijden ongeslagen. Dat zijn de feiten voor SVVN 1. Door vijf gelijke spelen leverden deze eerste zes wedstrijden “slechts” acht punten op. Op het voetbal van het vlaggenschip kan genoeg opgemerkt worden. Maar de tweede helft afgelopen zaterdag tegen het deze competitie nog foutloze VV Hellendoorn moet de Volharding toch moed geven.

Na de eerste helft gaf niemand nog een cent voor de kansen van SVVN. Maar na rust herstelde SVVN zich, speelde met veel bravoure en werkte hard voor een resultaat. Dat werd uiteindelijk één punt, maar SVVN had er drie kunnen hebben en dat was gezien de eerste helft wonderbaarlijk. Wat dat aangaat is het wisselvallig wat SVVN tot nu toe dit seizoen laat zien.

Aanstaande zaterdag treffen we andere kampioenskandidaat. VV Bergentheim behoort al jaren tot de top van de 3de Klasse. Ze hebben telkens de pech dat net een ander team het net iets beter doet dan hun. En dan gaat het steevast in de nacompetitie ook weer mis voor de Banthummers. Dit seizoen begon Bergentheim met een eclatante 4-1 thuisoverwinning op Voorwaarts V. De week erop gingen ze echter ongenadig hard onderuit bij nog andere titelkandidaat Oranje Nassau. Het werd 7-2, maar volgens de overlevering was de nederlaag wel geflatteerd. Ondanks een rode kaart in de eerste helft won Bergentheim eenvoudig met 4-0 van DES. Hierna volgde in de tweede uitwedstrijd een nieuwe domper. In Ommen werd het 3-2 voor OZC. Hierna volgden weer twee thuiswedstrijden waar weer de volle buit werd behaald. VV Bruchterveld (4-2) en Wilhelminaschool (2-0) werden verslagen.

VV Bergentheim zal dus deze zaterdag graag voor het eerst punt(en) buitenshuis willen pakken dit seizoen. SVVN wil graag de ongeslagen status behouden en het liefst de tweede overwinning pakken. Vorig seizoen pakte VV Bergentheim in blessuretijd de winst in deze wedstrijd. Het werd 1-2. De wedstrijd begint zaterdag om half drie. Scheidsrechter is de heer Mick Landman uit Hengelo. Pupil van de week is Niek Eshuis. Niek is negen jaar oud en speelt in SVVN JO10-1.