Puntje voor De Zweef

Datum: 28-10-2019

09:08 uur - Een verdiend puntje haalde De Zweef Zo 1 tegen Rohda Raalte. Daar zag het niet naar uit, want de bezoekers kwamen al snel op een 0-1 voorspong. Daar kon De Zweef in de eerste helft nauwelijks wat tegenover stellen. Er werd heel hard gewerkt met een betrekkelijk laag rendement. Na rust kwam Dennis van der Lely en dat scheelde een slok op heel wat borrels. De Zweef kreeg de overhand en zette Rohda onder druk. Roy ten Dam had zijn dag onvergetelijk kunnen maken. Hij scoorde twee maal uit een strafschop (de tweede moest hij zelfs nog over doen). Hij maakte de hattrick echter vol met een mislukte bal die achter Mark Klein Boonschate verdween. Daarmee kwam Rohda op 2-2.

Opnieuw een wedstrijd waar De Zweef vroeg op achterstand kwam. Een kopbal door Rohda speler Deniz Sahbaz in de linkerbovenhoek bleek onhoudbaar voor keeper Mark Klein Booschate. Na zo’n 15 minuten spelen kreeg het publiek meer blessures voorgeschoteld dan speelminuten. Tot aan de rust had Rohda het betere van het spel, maar bleef het beperkt tot enkele kansjes. Vlak voor rust werd de razendsnelle Lars Spijkerman onderuitgehaald en dat bleek gelijk rood voor Rohda speler Lennart Krijger.

Met een mannetje meer voor De Zweef en het inbrengen van Dennis van der Lely kwam er meer dreiging vanaf de Zweef-zijde. Goed doorzetten van Dennis van der Lely bracht de bal bij Marc Nieboer, die in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De penalty werd benut door Roy ten Dam ondanks dat de bal werd aangeraakt door Rohda keeper Frans van Oldeniel. Een kleine vijf minuten later was het opnieuw raak voor De Zweef en opnieuw door een penalty van Roy ten Dam.

De wedstrijd kwam eindelijk tot leven, niet dat het spel veel beter werd maar beide teams gingen voor de punten. In de 70e minuut verspeelde Sharma Ekuchu jammerlijk de bal en ging Rohda full power op het doel van De Zweef af. De goal werd gemaakt door Wesley Hansler. Kortom elke linie moest op z’n hoede blijven. Enkele uitbraken van Lars Spijkerman werd sportief onderbroken, maar Zwever Joey Knobben kon in de 77e minuut vertrekken na een overtreding als laatste man op een Rohda speler. Marc Nieboer kreeg nog een aardige schotkans en een speler van Rohda nog een mooi kopkans, maar de stand bleef 2-2.