4 Districtskampioenen bij de Lochsprinters Nijverdal

Datum: 27-10-2019

14:56 uur - Met wederom een mooie dag in het vooruitzicht gingen maar liefst 55 Lochsprinters met hun bmx richting de mooie baan in Raalte voor de laatste kans om nog wat punten bij elkaar te sprokkelen voor het eindklassement.

Het waaide wel dus goed de handjes aan het stuur tijdens het infietsen, als later het zonnetje er lekker doorkomt is het heerlijk vertoeven voor de toeschouwers.

Vandaag wordt aan het einde van de dag alle punten bij elkaar opgeteld en aan de hand daarvan wordt bekend gemaakt welke plaats hij of zij is geëindigd voor dit seizoen. Voor sommigen nog even de tandjes op elkaar voor de laatste puntjes, voor anderen was het al bijna een bekende uitslag.

De baan lag er mooi bij, ook de vernieuwde pump track werd nog even goed bekeken, de pump track is een klein baantje waar goed de techniek van het duwen en trekken aan het stuur kon worden geoefend.

Bij de meisjes 8 /9 jaar stond Amy van de Riet aan het starthek, ze had bedacht dat ze vandaag best wat puntjes kon scoren voor een plekje hogerop, dit was dus ook haar doel vandaag,, flink knallen deze dag.

Helaas voor Amy ging het bij het starthek al mis in de 1e manche omdat het meisje naast haar over het starthek viel en Amy met zich mee nam wat resulteerde in een 6e plek.

Een hele slechte start dus. De 2e en 3e manche werd ze keurig 4e, maar een plekje in de finale zat er helaas niet meer in.

Wat een vooruitgang hadden veel rijders gemaakt, mooie sprongen en achterwielen, prachtig om naar te kijken en ook heel hard rijden natuurlijk. Hier en daar werd er van plekje gewisseld onderling voor de kinderen die erg aan elkaar zijn gewaagd,, je weet niet altijd hoe het gaat lopen op zo n dag..

Bij de jongste rijders jongens/meisjes 4/5 jaar mochten Linne Alberink en Kai van de Riet strijden om het mooiste plekje, waar Linne met gemak de bulten en bochten neemt was Kai nog wat onervaren en had ook echt nog moeite met het nemen van de hoge bulten, helemaal toen hij bovenop goed de wind ving en het even niet meer lukte, toch dapper weer op de fiets stappen om het rondje af te maken.

Scott Kruiskamp die zichtbaar vorderingen heeft gemaakt de afgelopen tijd, streed bij de jongens van 6 jaar samen met Nils Blikman, Owen Jansen of Lorkeers, die na een periode van herstel er weer goed bij zat en super zijn rondjes reed, en nieuwkomer Ruben Bax om de meeste punten in deze categorie.

Bij jongens 7 jaar was het nog even spannend, Senn de Jonge en Rory Winkel die elkaar op de hielen zitten bij elke wedstrijd waarbij de ene keer Senn en de andere keer Rory als eerste over de streep komt.

Waar toch vandaag Rory de meeste puntjes bij elkaar had gefiets en met een paar puntjes het verschil had gemaakt en op het hoogste podium mocht klimmen.

Districts kampioenen zijn geworden:
Rory Winkel
Dean Kleen Scholten
Emiel Ravenshorst
Kim van Gemert

2e plaatsen waren er voor:
Senn de Jonge
Tom van Heun
Julie Kleen Scholten
Danique Dijkman

3e plaatsen waren er voor:
Dave van Gemert
Linne Alberink
Nils Blikman
Timo Hissink
Lisa Silfhout
Tijs Laing
Lana Jansen of lorkeers

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: