vv Hellendoorn-SVVN: Een wedstrijd met twee gezichten

Datum: 27-10-2019

13.25 uur - Na een prachtige thuisoverwinning  afgelopen zaterdag op DES, kreeg de competitie vervolg op Sportpark De Voordam tegen het ongeslagen VV Hellendoorn. Voor de thuisploeg gaat alles crescendo. Vijf wedstrijden leverde even zoveel overwinningen op. Ze staan dan ook alleen op kop in de 3de Klasse D met een gat van drie punten naar De Esch die ze in Oldenzaal al versloegen met 1-4.

Ook van een andere kampioenskandidaat, Oranje Nassau, werd al gewonnen. SVVN is door de overwinning terug te vinden in de middenmoot en is net als de thuisclub nog ongeslagen.

Grote afwezige vandaag was trainer Julian op den Dries die ziek thuis zat. Ook Jimmy Scharphof, Frank Bolink, Ahmet Alan en Nick Snellink waren door blessures afwezig. Delano Papilaja komt terug van een blessure en deed met SVVN 2 mee en Chiel Karkdijk was geschorst voor deze wedstrijd. Bas Koedijk verving Teun Bakhuis en verder begonnen dezelfde spelers als vorige week. Arbiter Jan Klein Ganseij uit Nijverdal gaf om half drie het startsein voor deze wedstrijd.

Vanaf het begin was VV Hellendoorn de bovenliggende partij. De spelers vonden elkaar makkelijk en ze straften foutjes aan de kant van SVVN af. VV Hellendoorn deelde enkele speldenprikjes uit die allemaal door Patriz Loohuis gepareerd werden. In de 11de minuut pakt Jasper Smeijtink op eigen helft de bal op en brengt Ruben Hendriks in stelling. Die is zijn directe tegenstander eenvoudig de baas en schiet diagonaal de 1-0 binnen. Ook hierna blijft VV Hellendoorn de betere partij en kan SVVN geen gevaar stichten terwijl Patriz Loohuis enkele keer handelend moet optreden.

In de 29ste minuut staat SVVN niet op te letten bij een ingooi en mag Jasper Smeijtink van links naar rechts lopen om met een diagonale schuiver de 2-0 aan te tekenen. Er was geen vuiltje aan de lucht de eerste helft voor VV Hellendoorn. Vlak voor rust gaat Bas Koedijk de zestien binnen en schiet de bal vol op de elleboog van een verdediger. De scheidsrechter, die vrij zicht had op de situatie, wuift de aantijgingen weg en geeft geen strafschop. Zo gaat de wedstrijd met 2-0 rusten en zijn er weinig aanknopingspunten voor SVVN dat het na rust beter zou gaan.

Na de rust blijft Delano Burnama achter in de kleedkamer. Johnny Teterissa vervangt hem en gaat linksback spelen daar waar de eerste helft het meeste gevaar van Hellendoorn vandaan kwam. Ronald van den Berg is nu een defensieve middenvelder. En SVVN komt goed uit de kleedkamer. Patriz Loohuis moet eerst nog een doelpunt van Hellendoorn voorkomen, maar dan komt SVVN helemaal los. In de 46ste minuut neemt Rowan Wijnen een corner van rechts en Joost ten Kleij kopt de bal bij de eerste paal binnen.

SVVN drukt door met daarbij een opvallende rol van het middenveld. Ronald van den Berg stofzuigt zich een slag in de rondte. Rowan Wijnen is de architect van menig aanval van SVVN en Joost ten Kleij weet opnieuw het net te vinden. Dat gebeurt in de 52e minuut. Marvin Thomas verovert iets buiten de zestien de bal en weet daarbij Joost ten Kleij te vinden die schiet de bal op het doel. De bal komt op de rug van Marvin en maakt daardoor doelman Hulsebos van Hellendoorn kansloos.

Het is een wereld van verschil met de eerste helft. SVVN speelt met bravoure en zit fel op de thuisclub die er maar moeizaam uitkomt. SVVN krijgt kansjes en kansen om op voorsprong te komen. De grootste kans is als in de 73ste minuut Marvin Thomas ontsnapt aan buitenspel en alleen op de doelman af mag. De bal is net iets te hard waardoor Marvin tegen de keeper aanschoot. Aan de andere kant gooit de vandaag foutloze Patriz Loohuis zich nog voor een inzet vanaf rechts van Hellendoorn. Gescoord wordt er echter niet meer.

Zo brengt SVVN Hellendoorn het eerste puntverlies toe. Een punt waar vooraf werd getekend, in de rust geen kwartje voor gegeven werd en na de wedstrijd tevreden over was in de wetenschap dat het er zelfs drie had kunnen zijn na een goede tweede helft. Volgende week speelt SVVN een thuiswedstrijd tegen een andere titelkandidaat. Dan komt VV Bergentheim op bezoek. De wedstrijd begint om half drie en de scheidsrechter is de heer Mick Landman uit Hengelo.