SVVN vergeet zichzelf te belonen

Datum: 14-10-2019

07:57 uur - Het eerste elftal ging zaterdag in Aadorp op bezoek bij ASV’57. De zwartwitten zijn niet bepaald de favoriete tegenstander van de Volharding. De laatste twee ontmoetingen in Aadorp gingen met ruime cijfers verloren.

Het miezerde deze zaterdagmiddag. Zoals eigenlijk de gehele week al vrij nat was geweest. Dat had gevolgen voor de natuurgrasmat op Sportpark ’t Heuveltje. Deze was drassig, maar vooral ook erg glad. Glibberend en glijdend werd de warming-up afgewerkt.

Delano Burnama was om disciplinaire redenen gepasseerd. Hij werd vervangen door de 18-jarige Sven Boerkamp. De overige tien spelers waren dezelfde als die van vorige week. Rond een uur of half drie floot de jonge scheidsrechter Niels Mulder uit Vriezenveen voor het begin van de wedstrijd. ASV was in het begin fysiek sterker en won daardoor ook veel duels. Zonder dat het overigens vaak terug gefloten hoefden te worde door de scheidsrechter. De eerste kans is dan ook voor de gastheren. Een slechte uittrap leed balverlies in. Een struikelende verdediger geeft een aanvaller de kans de bal vanaf links op het doel te schieten. Hij schiet echter op de bal waarna de bal weer in de inmiddels opgestane handen van Patriz Loohuis kwam.

Het duel was voor rust aardig in evenwicht. In de 27ste minuut vindt Joost ten Kleij Alwin Zigterman op rechts. Die zet voor bij de eerste paal op Teun Bakhuis. Hij schiet echter via het lichaam van een verdediger de bal langs het doel. Het duel leek met 0-0 te gaan rustten. Iets waar ook iedereen wel vrede mee kon hebben. SVVN sprak inmiddels ook een aardig woordje mee en was fysiek nu niet minder meer dan de tegenstander. SVVN streed voor elke meter. Toch ging SVVN met achterstand rusten. De klok stond al op 45 minuten toen Thierry Koorn werd gevonden die veel te veel vrijheid kreeg van de achterhoede. Met een wippertje verschalkte hij Patriz Loohuis en zo kwam SVVN voor de derde keer in vier wedstrijden op achterstand.

En dat was vooral zuur voor de groenwitten. Er waren nog 45 minuten tijd om de schade te repareren. Die reparatie komt al snel in de tweede helft. Marvin Thomas krijgt aan de rechterkant van het veld een vrije trap na een duwtje. Rowan Wijnen geeft de bal voor en bij de tweede paal mag Martijn ter Steege de bal binnentikken. Hierna neemt SVVN steeds meer het heft in handen. ASV komt er af en toe wel gevaarlijk uit maar SVVN dicteert de wedstrijd. In de 62ste minuut komt Bas Koedijk Marvin Thomas vervangen. Veel aanvallen van SVVN komen van rechts waarbij Bas telkens een hoofdrol in heeft.

In de 74ste minuut krijgt Dylan Scheper zijn tweede gele kaart en mag hij voortijdig de douche opzoeken. SVVN werkte zich een slag in de rondte. In de 78ste minuut heeft Teun Bakhuis de voorsprong op zijn schoen als hij alleen op de keeper afgaat met nog wel een verdediger in zijn kielzog. Hij schiet echter tegen de keeper aan. In de 82ste minuut is het voorzet van rechts die op zijn beurt Teun Bakhuis bij de eerste paal vindt. Teun schiet weer tegen een verdediger gaat die daarbij hands maakt. Helaas gaat de bal niet op de stip. Even later legt Bas de bal terug op Rowan Wijnen die de bal via het uitgestoken been van de keeper net langs de verkeerde kant van de paal schiet.

In de 89ste minuut wordt na een goede actie door Robin de Jong Teun Bakhuis alleen voor de keeper gezet. Zijn schot gaat enkele centimeters voor het doel langs. Met iets meer nauwkeurigheid had SVVN vandaag meer kunnen scoren dan slechts één keer en deze wedstrijd gewonnen. Dat is vooral jammer want SVVN knokte de hele wedstrijd lang en helaas bleef de beloning daarvoor uit. Wel moet dit een motivatie zijn voor de rest van het seizoen. Als je dit kunt geven dan komt de beloning vanzelf.

Jonny van de Maat:
Volgende week zaterdag 19 oktober wordt de derby van Nijverdal gespeeld. Vooraf aan deze wedstrijd zal er aandacht geschonken aan het verlies voor SVVN, (na het overlijden van Jonny in juli) van de grootste en trouwste supporter ooit van SVVN.

SVVN speelt de eerste editie tegen DES van het seizoen thuis en de wedstrijd begint om half drie. De scheidsrechter die deze wedstrijd in goede banen mag leiden is de heer Stan Smit uit Raalte. Laten we voor prachtige wedstrijd gaan in een dito ambiance. Graag tot volgende week zaterdag op Sportpark Groot Lochter.