Zaterdag 12 oktober duurzaamheidsmarkt Henri Dunantplein en activiteiten bij Molen de Hoop in Hellendoorn

Datum: 11-10-2019

11.16 uur - Zaterdagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur is er weer de jaarlijkse duurzaamheidsmarkt op het Henri Dunantplein. Diverse organisaties en bedrijven zijn er aanwezig met informatie over duurzaamheid en duurzame producten. De duurzaamheidsmarkt wordt georganiseerd door Platform Duurzaam Hellendoorn, met steun van de gemeente Hellendoorn in het kader van de Week van de Duurzaamheid en wordt rond 12.00 uur geopend door wethouder Willem Joosten.

 
Vanaf 11.00 uur is er in het nieuwe bezoekerscentrum bij Molen de Hoop informatie over het opwekken van energie en de verduurzaming van dit gebouw.
 
Op de markt wordt informatie gegeven over duurzaam vervoer, o.a. door Bie Olthof en de Fietsersbond. Maar ook over zonnepanelen, warmtepompen, isoleren, opwekking van energie (Van Dijk, Ter Harmsel, Daggert, Duurzaam Thuis Twente en Hellendoorn op Rozen). En over de effecten van het verstenen van de tuinen als het gaat om het opvangen van hemelwater (Waterschap Vechtstromen en de Duurzame Hovenier), hoe e.e.a. te financieren (Rabobank) en wat de effecten zijn op de biodiversiteit (IVN).
 
Er zijn bij verschillende standhouders producten te koop die verbouwd worden zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen of eerlijke producten (Bijenvereniging, Jipkesbelt, Jipkeshof, Wereldwinkel, Kinderboerderij Hellendoorn-Nijverdal, Fairtrade, Suydbroek vlees en Zuivel, producten van Molen de Hoop en geitenproducten van Jan Holterman enz.).
Dit jaar is ook kringloopbedrijf De Tweede Ronde aanwezig, met name met Kleding.
Tot slot is het Afvalbedrijf Hellendoorn, dat dit jaar 25 jaar bestaat aanwezig met informatie over afvalscheiding en kan men deelnemen aan een quiz/wedstrijd.
 
Naast deze kramen zijn er ook diverse momenten ook optredens van Advendo, KSW en het Christelijk koor uit Daarle. Als duurzaamheidsambassadeurs dragen zij ook hun steentje bij.
In de stand van Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn worden er met producten van Molen de Hoop uit Hellendoorn pannenkoeken gebakken door leden van het Platform.
 
Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn is samengesteld uit vertegenwoordigers van organisaties op het brede terrein van duurzaamheid en mensen op persoonlijke titel. Zij is het officiële, onafhankelijke adviesorgaan van de gemeente op het terrein van duurzaamheid en adviseert gevraagd en ongevraagd. Als tweede taak heeft het platform om inwoners te informeren, enthousiasmeren, stimuleren, verbinden enz. voor het bereiken van een duurzame samenleving.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Gerrit schreef op 13-10-2019

Ook het Centrum voor Natuur en MilieuEducatie Hellendoorn was aanwezig, met de energie leskist voor de scholen.

Uw reactie

Naam:
Bericht: