Twintig nieuwe mediatoren op Daltonschool Reggewinde

Datum: 11-10-2019

09:42 uur - Daltonschool Reggewinde is nu al 3 jaar gecertificeerd als Vreedzame school en 4 jaar als daltonschool. Op een Vreedzame school leer je je eigen steentje bij te dragen aan een goed schoolklimaat. Je kunt je op allerlei manieren betrokken tonen bij de schoolorganisatie. Onder andere door het worden van mediator.

 

Een mediator is een leerling uit de bovenbouw die opgeleid is om alledaagse conflicten tussen leerlingen te helpen oplossen. De leerkrachten komen hier dan niet meer aan te pas, tenzij het een grotere ruzie betreft, waar de hulp van een leerkracht wel bij nodig is.

Maar liefst 20 leerlingen van beide locaties wilden dit jaar mediator worden en hebben de tweedaagse cursus gevolgd. Directeur Rob Huberts is erg trots op de inzet van deze kinderen: “We zijn altijd blij als kinderen zich verantwoordelijk tonen voor een veilig schoolklimaat voor iedereen. De mediatoren doen nu al 3 jaar goed werk en het gaat een beetje aan het eigen succes ten onder. Er zijn mediatoren die de opleiding gevolgd hebben en nog nooit een conflict hebben hoeven helpen oplossen, want het aantal alledaagse conflicten neemt echt af. Kinderen leren steeds meer om zelf oplossingen voor conflicten te vinden. De mediatoren helpen om daar win-win oplossingen van te maken, dat zijn de oplossingen die goed zijn voor beide partijen.”

De kinderen hebben met rollenspel geoefend en weten nu het belang van neutraal blijven, geduldig en duidelijk zijn, doorvragen en samenvatten, conclusies trekken en het denken in win-win oplossingen. Stuk voor stuk vaardigheden die je helpen in je verdere leven.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: