Reizende tentoonstelling 50 jaar SOWECO

Datum: 10-10-2019

08:25 uur - De reizende tentoonstelling portretteert 18 mensen die bij of via SOWECO aan het werk zijn. Zij vertellen hoe belangrijk betaald werk is voor henzelf en voor hun omgeving. SOWECO heeft de afgelopen 50 jaar voor duizenden mensen het verschil kunnen maken. 

De jubileumtentoonstelling was eerder dit jaar al te zien bij andere aandeelhouders van SOWECO: de gemeenten Twenterand, Almelo, Wierden, Rijssen-Holten en Tubbergen en sluit af in de gemeente Hellendoorn. De tentoonstelling is tot 18 november in de wachtruimte van het Huis voor Cultuur en Bestuur te zien. 

 

SOWECO 50 jaar in ontwikkeling
Voor SOWECO is 2019 een jubileumjaar. De organisatie zet zich al 50 jaar in voor mensen aan de basis van de arbeidsmarkt. SOWECO is in 1969 opgericht om uitvoering te geven aan de Wet sociale werkvoorziening voor de aandeelhouders, de gemeenten Almelo, Wierden, Tubbergen, Rijssen-Holten, Hellendoorn en Twenterand. Maatschappelijke veranderingen hebben ervoor gezorgd dat SOWECO een transformatie heeft doorgemaakt van productiebedrijf naar professionele dienstverlener. 

Er komt steeds meer aandacht voor een inclusieve samenleving. Het streven is om iedereen volwaardig mee te laten doen in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. Betaald werk geeft eigenwaarde en trots en niet te vergeten zelfstandigheid om in het eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. ‘Het is een prachtige tentoonstelling die zeker de moeite waard is om te bekijken. De tentoonstelling laat heel goed zien wat de grote betekenis is van de mensen die dag in dag uit aan het werk zijn om onze samenleving een stukje mooier te maken’, aldus wethouder Margreet Overmeen – Bakhuis. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Meisje schreef op 11-10-2019

Het is niet alles wat er blinkt.

Uw reactie

Naam:
Bericht: