Winst voor NKC’51

Datum: 07-10-2019

11.05 uur - Na twee weekeinden thuis te hebben gespeeld, speelde NKC’51 weer een uitwedstrijd en ditmaal tegen AVO in Assen. Een ploeg dat wisselende resultaten boekte, evenals NKC’51. Vooraf stond AVO op een vierde plaats met één punt boven de Nijverdallers. De kans dus voor NKC’51 om AVO te passeren op de ranglijst.

NKC’51 begon net als vorige week tegen Nic. erg scherp aan de wedstrijd. Verdedigend werd AVO goed in bedwang gehouden en dat leidde tot veel éénschotsaanvallen voor de Assenaren. Binnen vier minuten kwam NKC’51 op een 0-2 voorsprong. AVO werd de eerste tien minuten op de nul gehouden en NKC’51 wist daarin de voorsprong te vergroten naar 0-4. Daarna wist ook AVO voor het eerst in de wedstrijd te scoren. Om en om werd er gescoord tot 2-6, waarna NKC’51 weer het voortouw nam en op 2-8 kwam. NKC’51 bleef verdedigend erg scherp spelen, gaf AVO veel druk en maakte ook bijna geen fouten. AVO wist in de eerste helft maar vier keer te scoren en de ruststand werd bepaald op 4-9.

Na rust liet NKC’51 direct zien dat het AVO niet in de wedstrijd wilde laten terugkomen. Uit de eerste aanval werd de 4-10 gemaakt en daarop volgden nog twee doelpunten, 4-12. AVO was niet bij machten om zich terug te knokken, mede doordat NKC’51 vooral verdedigend scherp bleef spelen. Halverwege de tweede helft wist AVO de achterstand nog iets te verkleinen tot 10-15, maar telkens als AVO wist te scoren, zette NKC’51 daar een doelpunt tegenover. Het restant van de wedstrijd speelde NKC’51 degelijk uit en zette uiteindelijk een eindstand op het scorebord neer van 11-18.

Komend weekeind speelt NKC’51 wederom een uitwedstrijd, ditmaal in Oostwolde tegen OWK, aanvang: 15:30 uur.