3e lezing op 15 september door Wilma Paalman- Vloedgraven over de Rijssensestraat/Keizerserf

Datum: 15-09-2019

9.11 uur - Vanmiddag om 14.30 uur houdt Wilma Paalman-Vloedgraven een lezing over de Rijssensestraat/Keizerserf. In haar lezing gaat ze in op het ontstaan en de ontwikkeling van deze straat. En de ontwikkeling van een aantal bedrijven die in deze straat gevestigd zijn.

Ook zal ze aandacht besteden aan de grenscorrectie uit 1955 waardoor de Lange Jammer van de gemeente Wierden naar de gemeente Hellendoorn ging. Een onderdeel van haar lezing waarbij ze ook persoonlijk betrokken is, doordat haar man Hennie Paalman is geboren in de Lange Jammer in het jaar van de grenscorrectie.
 
Voor haar lezing kon ze natuurlijk gebruik maken van de enorme hoeveelheid materiaal die de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal in de loop der jaren heeft verzameld. Daarnaast heeft ze ook gebruikt gemaakt van het archief van de gemeente Hellendoorn.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: