Oudhollandse kinderspelen op Monumentendag bij Erve Hofman

Datum: 11-09-2019

 
13.43 uur - Zaterdag 14 september a.s. op Open Monumentendag  is museum Erve Hofman gratis toegankelijk tussen 11.00 en 17.00 uur. Vanaf 12.30 zullen kinderen van het koor De Wichter in klederdracht laten zien hoe je vroeger speelde. Hoepelen, zaklopen, knikkeren, stelten lopen en andere spelen. Ook andere kinderen én volwassenen kunnen meedoen.

Naast de vaste opstelling zijn er drie tentoonstellingen te zien. In Moeders mooiste is een bonte parade van kleding van kinderen en hun ouders uit de periode 1850-1950 te zien. (Dit is het laatste seizoen!). Verder zijn er bijzonder interessante geologische en archeologische vondsten te bewonderen in Het rariteitenkabinet van de dorpsdokters. Ten slotte is er de presentatie In ‘t Venne over het harde leven in het veengebied. Er zijn demonstraties van oude ambachten. Deskundige gidsen verzorgen rondleidingen. 
 
Museum Erve Hofman
Hofmanstraat 2
7447 AS  Hellendoorn
www.oaldheldern.nl
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: