Spetterende modeshow op Nijverdal

Datum: 10-09-2019

11.58 uur - Het nieuwe modeseizoen staat voor de deur! En wat zou een nieuw seizoen zijn zonder een nieuwe garderobe? Om je alvast te voorzien van de nodige najaar- en winterkriebels en een kijkje te geven in de trends en collecties voor aankomend seizoen staat zaterdag 14 september in het teken van dé modeshows in het centrum van Nijverdal. 

Afgelopen voorjaar verrasten Op Naar Nijverdal en de plaatselijke modezaken iedereen met een nieuwe, originele opstelling en uitvoering van de modeshow en deze werd door iedereen zeer enthousiast ontvangen. Natuurlijk gaan we ook nu weer voor deze nieuwe opzet waarin we zowel het Henri Dunantplein als een deel van de Grotestraat in de show betrekken. De show kent een zeer groot aantal deelnemende modebedrijven met een grote diversiteit aan stijlen en merken. Voor jong en oud, van klassiek tot trendy en ook de laatste trend op het gebied van sportmode zal geshowd worden.
 
Prijzen
Tijdens het mooie modeweekend zijn er geweldige prijzen te winnen. Er worden maar liefst vier SHOP-CHEQUES verloot t.w.v. ieder €100,00, te besteden
bij de deelnemende winkels. Iedereen die deze middag een aankoop doet bij de deelnemende winkels maakt kans op één van de Shop-Cheques. Deponeer nog deze middag je aankoop bon, voorzien van naam in de hiervoor bestemde bus bij de catwalk. Aan het eind van de laatste show (15.30 uur) worden de prijswinnaars bekend gemaakt.
 
Rally Shake Down
Zaterdag 14 september is het centrum van Nijverdal tegelijkertijd ook het domein van de Rally Shake Down. Als opwarmer voor de eigenlijke rally, is dit alweer de 8e keer dat de “shake down” georganiseerd wordt. Begonnen ooit met drie auto’s, zullen dit keer minimaal 20 auto’s van de diverse teams acte de presence geven op het Keizerserf. Door een hernieuwde samenwerking met de organisatie van de Hellendoorn Rally, zijn er diverse deelnemers / auto’s  aanwezig.  Voor het eerst zijn ook de rally info pakketten te koop bij de stand van de HR organisatie.
 
Kom zaterdag 14 september Op naar Nijverdal. Lekker genieten van geweldige
shows, mooie auto’s en originele ideeën voor je najaar/winter garderobe. Wie weet
start dit najaar helemaal geweldig voor jou met een te gekke prijs!
De shows zijn om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Tussendoor is er genoeg tijd om meteen de winkels in te duiken en je favoriete items te scoren!
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Hennie schreef op 10-09-2019

Redactie; Moet het niet zijn; IN Nijverdal.

Han schreef op 16-09-2019

Hennie, u bent de zoveelste. Nijverdal ga je op, net als Urk. Hellendoorn ga je bijvoorbeeld wel in. Waar het vandaan komt, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Verbeter mij als ik het mis heb. Ongeveer 200 jaar geleden toen de industrie op gang kwam in Twente heeft een belangrijke familie uit Almelo, die handweverijen op Walcheren en te Zierikzee hadden gekozen voor Nijverdal. Aanvankelijk was de bedoeling om hun bedrijven in Zeeland uit te breiden. Het feit, dat de industrie in Twente zo snel opbloeide, zou hen tenslotte hun keuze op ons gewest en in dit gewest op Nijverdal hebben doen vallen. Of "op Nijverdal" hier is ontstaan durf ik dus niet met zekerheid te zeggen. Bron: https://www.hkhn.nl/?page_id=68

Wat ben ik toch een tut! schreef op 16-09-2019

Heb even gegoogeld, uit dagblad Trouw: Als er al regels zijn, dan zijn het vooral ongeschreven regels: als de bestuurlijke entiteit die Urk heet (de gemeente Urk) wordt bedoeld, is ‘in Urk’ het gewoonst. Als daarentegen de historische vissersplaats of de topografische locatie wordt bedoeld, wordt vaak ‘op Urk’ gezegd en geschreven. Je kunt dus kennelijk in én op een dorp zijn, maar weer niet ‘op een stad’. En je kunt wel in een vlak of plat land wonen, zoals Nederland of Denemarken, maar niet ‘in het platteland’. Wie daar woont, woont op het platteland.

Lokaal Hart schreef op 17-09-2019

@Han: ik zou het artikel van de HKHN iets beter lezen. Thomas Ainsworth was een Engelsman. Hij stelde Houvenburg voor aan zijn directeur van de Nederlandse Handelmaatschappij. Die wilde echter niet vernoemd worden. Hij stelde iets met Nijver voor. Nadat Nijverheidsstede, Nijverheidsoord en Nijverzorg waren afgevallen werd het op voorstel van de directie van de Nederlandse Handelmaatschappij uiteindelijk Nijverdal.

Han schreef op 18-09-2019

Lokaal Hart, dat heb ik gelezen. De vraagstelling was, waarom zegt men "op" Nijverdal en niet "in" Nijverdal. Niet hoe Nijverdal is ontstaan.

Lokaal Hart schreef op 18-09-2019

@Han, dat bedoel ik dus juist. Jouw antwoord kan niet kloppen, 200 jaar geleden bestond Nijverdal nog helemaal niet. En was er zeker geen sprake van een familie uit Zeeland. Bovendien kun je in het artikel lezen dat de naam Nijverdal nauwelijks gebruikt werd. Dus zeker geen verklaring voor de term Op Nijverdal. Overigens is dat net zo iets als dat we zeggen dat we de berg in gaan.

Maarten schreef op 18-09-2019

Vanaf de “berg” kijk je op Nijverdal. En je gaat ook de straat op, en Nijverdal was vroeger niet heel veel meer dan een straat. Er zijn overigens meer dorpen waarbij de inwoners spreken van op ipv in .

Han schreef op 20-09-2019

Lokaal Hart, kom met antwoorden ipv een ander af te zeiken. Waar schrijf ik over een familie uit Zeeland. Wanneer u eens beter leest. Wat ik duidelijk probeer te maken is, de keuze viel op ons gewest, op Nijverdal. Dat de keuze viel "op Nijverdal" klinkt voor mij logisch dat wij nu nog steeds zeggen, op Nijverdal. Wanneer u een betere verklaring heeft, hoor ik het graag ipv commentaar te leveren.

D.J. schreef op 20-09-2019

Aan Han,Maarten,Lokaal Hart en Wat ben ik nog een tut hebben jullie nog genoten van de modeshow ?

Wat ben ik toch een tut! schreef op 20-09-2019

@ D.J., ik heb niet van de modeshow genoten. Veel interessanter is hoe de reactie’s op een bericht verlopen. Hoe iedereen een eigen beeld van de werkelijkheid creëert. Wat de één benadrukt (interesse in taal) vinden anderen blijkbaar niet boeiend. Reactie’s van anderen zijn leerzaam, omdat je zo situatie vanuit meerdere gezichtspunten beziet. Ik als zuurpruim denk bij deze modeshow b.v. mode is goed voor economie. Maar de slechte kwaliteit kleding wordt snel weggegooid, omdat na paar keer wassen er weinig moois van overblijft. Dit is ook bedoeling van fabrikanten. Deze productie, transport van kleding is slecht voor het milieu. En voor de arbeiders die met giftige stoffen werken, (b.v. blauwe verf van spijkerbroeken). En gaaf van de reactie’s is dat iedereen invloed kan uitoefenen, ieder kan democratisch zijn mening laten horen. Wel opvallend dat we (door ons gefoeter?) op ‘Hart van Hellendoorn’ tegenwoordig heel weinig berichten van goede doelen, collecte’s en World Servants lezen. Hierbij link over weeshuistoerisme. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/arme-weeskinderen-helpen-in-cambodja-of-nepal-daar-komt-een-einde-aan-als-het-aan-de-vvd-ligt~b8b98760/

Maarten schreef op 20-09-2019

De modeshow was zeer geslaagd, zeker met de textielgeschiedenis van Nijverdal , mooi hoe het heden en verleden bij elkaar komen.

D.J. schreef op 21-09-2019

Tut, een ja of nee was genoeg geweest.

Lokaal Hart schreef op 23-09-2019

@Han, excuus, ik had de familie uit Zeeland inderdaad fout gelezen. Je schreef Almelo erbij. Was me er niet van bewust dat ik je had afgezeken. Je verklaring van Op Nijverdal vind ik nog steeds niet logisch. De keuze voor Nijverdal van de familie Salomonson kwam doordat er hier al een fabriek stond en zoals je in het artikel kunt lezen werd de bedachte plaatsnaam jarenlang nauwelijks gebruikt.

Geronimo schreef op 23-09-2019

@Lokaal Hart. muj Nijverdal nog op? "In" klinkt toch helemaal niet?Maw gewoon plat en in dit geval correct.

Han schreef op 23-09-2019

Lokaal Hart, excuses aanvaard.

Uw reactie

Naam:
Bericht: