NKC'51 start competitie met zege op De Hoeve

Datum: 09-09-2019

14.25 uur - Zaterdag stond voor NKC’51 de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Na een goede en lange voorbereiding moest NKC’51 aantreden in de overgangsklasse tegen De Hoeve. Een ploeg die al jaren uitkomt in de overgangsklasse, maar door gestopte spelers wordt De Hoeve gezien als een tegenstander waar van gewonnen kan worden.

Voor de Nijverdallers de taak om een goed begin te maken aan een uitdagend seizoen. Het reserveteam van NKC’51 gaf het vlaggenschip het goede voorbeeld door met ruime cijfers van De Hoeve 2 te winnen.

NKC’51 oogde scherp in de beginfase, wist de eerste aanval direct te bekronen met een doelpunt en even later werd ook de 2-0 genoteerd. Ook De Hoeve zette zichzelf op het scorebord, maar daarna was het de beurt aan NKC’51 om een verschil te maken. Bij 4-1 kreeg NKC’51 meerdere kansen om het verschil naar vier doelpunten te brengen, maar de ploeg verzuimde hierin. De Hoeve maakte de 4-2 waarna NKC’51 direct reageerde met de 5-2. Na deze fase stokte het aanvalsspel van NKC’51 en zo kon De Hoeve definitief terugkomen in de wedstrijd. In een plensbui maakte NKC’51 verkeerde verdedigende keuzes en middels twee strafworpen werd het verschil teruggebracht naar één doelpunt, 5-4. De leidsman nam onweer waar en stopte de wedstrijd voor een korte onderbreking. Deze kwam gunstig uit voor de Nijverdallers zodat de puntjes weer op de ‘i’ konden worden gezet. Echter was het De Hoeve die na de hervatting de stand gelijktrok. In een doelpuntarme wedstrijd kon NKC’51 nog eenmaal scoren voor de rust om toch de kleedkamers op te zoeken met een voorsprong, 6-5.

Na rust wilde NKC’51 de hoop die De Hoeve had op een goed resultaat direct de grond indrukken en dat lukte. Waar NKC’51 de eerste helft veel moeite had met scoren, scoorde het in drie minuten viermaal, 10-5. De Hoeve leek overdonderd en kon in het verdere verloop van de tweede helft geen vuist meer maken. Het spel aan beide kanten was niet om over naar huis te schrijven. De overwinning kwam voor NKC’51 niet meer in gevaar en beide teams wisten nog drie keer te scoren voor het eindsignaal klonk. Eindstand 13-8.

De eerste belangrijke punten voor de ploeg van Gert Schorn zijn binnengehaald na het kampioenschap van vorig jaar. Komend weekeind speelt NKC’51 de lastige uitwedstrijd tegen De Meeuwen in Putten, aanvang 15:30 uur.