Meld je aan als zorgvrijwilliger!

Datum: 09-08-2019

13.31 uur - In de gemeente Hellendoorn zoeken we op dit moment zorgvrijwilligers voor onderstaande hulpvragen: 

 
 
-Een muzikale vraag van een meneer die regelmatig de Buurtboerderij het Oosterbroek bezoekt in Luttenberg. We zoeken iemand die voor hem, of samen met hem, af en toe piano wil spelen.
-Een mevrouw met een visuele beperking zou graag met een vrijwilliger af en toe wat gaan toeren in de auto, het is fijn als iemand plat proat.
-Een jonge vrouw met autisme zoekt een gezellig maatje
 
Om te voorkomen dat een mantelzorger overbelast raakt, is het fijn als de mantelzorger de zorg af en toe aan iemand kan overdragen. Evenmens Hellendoorn is altijd op zoek naar zorgvrijwilligers die tijdelijk deze taken van de mantelzorger over kunnen nemen. 
 
Mantelzorgers verlenen intensief zorg aan iemand in hun directe omgeving. Deze zorg kan soms dag én nacht noodzakelijk zijn. Maar wanneer de zorg intensief en langdurig is, kan het erg zwaar worden. Het heeft dan ook veel invloed op je eigen leven. Het combineren van mantelzorg met een baan, de zorg voor andere familieleden, opvoeding van kinderen of vrijetijdsbesteding blijkt vaak lastig te zijn. 
 
Veel mantelzorgers kunnen dus wel een steuntje in de rug gebruiken ter verlichting van de mantelzorgtaken. Evenmens Hellendoorn zet zorgvrijwilligers in bij iemand met een zorg- of ondersteuningsvraag. Jouw ondersteuning en inzet kan helpen om mensen langer zelfstandig te laten wonen. Dreigende overbelasting kan worden voorkomen. De inzet kan voor eenmalig zijn, maar ook op regelmatig terugkerende basis. 
 
VPTZ
Naast de gewone zorgvrijwilliger, is het ook mogelijk om je aan te melden als Vrijwilliger Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ).  Zij zijn er om mensen in hun laatste levensfase en hun naasten te ondersteunen.
 
Als zorgvrijwilliger kan je natuurlijk rekenen op begeleiding en scholing van Evenmens, informele zorg voor elkaar. Ben jij die zorgvrijwilliger die we zoeken? Wilt u iets betekenen voor een ander? Neem dan vrijblijvend contact op:
Evenmens Hellendoorn, Tel: (0548) 63 88 30.
Email: Lwolters@evenmens.nl.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: