Bijna vier uur Woodstock bij ZINema!

Datum: 09-08-2019

02:44 uur - Iedereen weet het (nog) wel: Woodstock (voluit Woodstock Music & Art Fair) was een muziekfestival dat in 1969 gedurende drie dagen gehouden werd in de Amerikaanse plaats Bethel, op een weiland van de melkveehouder Max Yasgur. Op zondag 18 augustus draait ZINema de uit 1970 stammende film over dit festival, die ooit een Oscar won. U kunt eenmalig genieten van de bijna vier uur durende film ‘Woodstock! 50th Anniversary’.

Woodstock! 50th Anniversary
Talloze malen zijn de legendarische ‘Woodstock’ beelden de wereld overgegaan: de vieze slidings in de regen op het festivalterrein, het weergaloze optreden van Joe Cocker, de magnifieke gitaarsolo’s van Jimi Hendrix en het rauwe stemgeluid van Janis Joplin. Ze staan bij velen op het netvlies gebrand en we horen de muziek nog in ons hoofd. En nu is het mogelijk om slechts eenmalig deze uit 1970 stammende film bij ZINema te komen zien. Het is op 18 augustus precies 50 jaar geleden dat dit legendarische festival in Bethel werd gehouden. Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het ‘Three Days of Peace and Music’ waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash. Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar in de categorie ´Beste Documentaire´. Om 50 jaar Woodstock te vieren brengt Warner Bros. Pictures de gelijknamige muziekdocumentaire eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop voor een speciale vertoning. Het betreft de ‘Director’s Cut’ van de film. En u krijgt waar voor uw geld: de film heeft maar liefst een speelduur van 3 uur en 44 minuten, inclusief een pauze. De documentaire bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek.


Nog meer nieuwe titels bij ZINema
Op woensdag 14 augustus is het tijd voor Angry Birds, waarbij de vete tussen de humeurige vogels en de gemene groene biggen verder gaat en een nieuwe wending krijgt. Buienradar laat weten dat het volgende week af en toe gaat regenen, redenen te over om dus lekker bij ZINema naar de film te gaan.

En dan op donderdag 22 augustus gaat ‘Playmobil De Film’ bij ZINema voor de eerste keer draaien. Een film over de mega-populaire plastic poppetjes, die allerlei avonturen meemaken, waarbij de poppetjes vooral in zichzelf blijven geloven. Kaarten reserveren

Kaarten voor deze films zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de VVV / Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via  0548-624489.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 12-08-2019

TIP! Ze waren afwezig in de oorspronkelijke film en op de bijbehorende soundtrack van het Woodstockfestival. Dat had niets te maken met de kwaliteit van het optreden, maar des te meer met rechtenkwesties en financiën. Doodzonde want de band gaf een fenomenaal optreden. Op eerdere heruitgaves van Woodstock werden al enkele nummers van het optreden van CCR te horen maar na 50 jaar verschijnt eindelijk het complete optreden. De band was op te top van haar roem – Green River stond op dat moment in de hitlijsten, het gelijknamige album moest zelfs nog uitkomen. Natuurlijk ontbreken de hits niet (Bad Moon Rising, Proud Mary, Green River) maar de band is tijdens het hele optreden in topvorm, vanaf de heerlijk logge opener Born on the Bayou tot de toegift Suzie Q. Vooral de langere nummers (Keep on Chooglin’, I Put a Spell on You) zijn geweldig. Er waren al twee officiële livealbums van CCR, maar het Woodstockoptreden verslaat beiden met gemak. TIP! Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: