Door de bomen het bos zien

Datum: 06-08-2019

19.07 uur - Een mooi moment om met het hele gezin naar buiten te gaan. Kom mee met de gids van Staatsbosbeheer en laat je verrassen door al het moois dat de Sallandse Heuvelrug te bieden heeft. In het bos en op de heide staan verschillende bomen en planten en wonen heel veel dieren, groot en klein.

In het bos staan veel verschillende bomen. Zo zijn er al een handvol verschillende naaldbomen op de Sallandse heuvelrug te vinden en een veelvoud aan verschillende loofbomen. Ga mee op ontdekkingstocht en zie door de bomen het bos weer!
 
Daarnaast komt u van alles te weten over de cultuurhistorie, het ontstaan en de natuur op de Sallandse Heuvelrug.
 
Wandel dinsdag 13, zaterdag 17, dinsdag 27 of donderdag 29 augustus mee met een natuurgids en geniet van de bossen en bomen op de Sallandse Heuvelrug. De gids neemt u mee door de bossen en naar de heide. Geniet van het bos, de prachtige vergezichten en het on-Hollandse landschap op de Sallandse heuvelrug.
 
De start van de wandelingen is bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. De lengte van de wandeling is rond de 4 à 5 kilometer. Kosten voor volwassenen €4,-- en €2,50 voor de kinderen t/m 12 jaar.
 
De Sallandse heuvelrug biedt u bergen aan natuur. Een prachtige wandeling voor het hele gezin. Ga mee op ontdekkingstocht door het bos. En ontdek door de bomen het bos.
 
Aanmelden via de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/buitencentrum
 
Na de wandeling is het heerlijk bijkomen binnen of op het terras bij het restaurant Buitengewoon Lekker in het BuitenCentrum.
 
Informatie: BuitenCentrum aan de balie of telefonisch 0548-612711
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Han schreef op 15-08-2019

En toch kan ik niet wennen aan het idee dat SBB trots is op de verwoesting die ze hebben aangericht op de sallandse heuvelrug. De titel van dit artikel nodigde mij dan ook uit om te reageren. Vind het nog steeds jammer dat deze overgesubsidieerde club de natuur volledig kapot maakt. Dan praat ik niet alleen over de sallandse heuvelrug, maar landelijk.

Pff schreef op 16-08-2019

@Han. Ik vind dat wel mee vallen, je zag door de bomen het bos niet meer, nu zijn er weer mooie vergezichten.

Mitis schreef op 16-08-2019

Het ging StaatbosVerwoesting natuurlijk om geld. Geld uit bosbouw is belasting vrij. En ik kan dat weten. Maar ik moet Pff wel gelijk geven al kost me dat moeite. Het valt mee en dat van vergezichten klopt.

Han schreef op 17-08-2019

Pff. Tegenwoordig is CO2 opslag en opwarming van de aarde een hot item bij die groenen. Opslag van CO2 gebeurt onder andere in bomen en een grote kale zand vlakte is nou ook niet echt bevorderlijk om de opwarming tegen te gaan. Dit tegenstrijdige beleid zal een reden hebben, Mitis benoemd hem al, geld.

Jaap schreef op 19-08-2019

@Han Natuur is meer dan alleen CO2 opslaan. Staatsbosbeheer heeft als taak om de Nederlandse biodiversiteit te bevorderen. Nederlandse vegetatie is van oorsprong stikstof arm, om die oorspronkelijke natuur te beschermen moet je dus stikstof rijke bomen en planten verwijderen.

Han schreef op 21-08-2019

Jaap, droom lekker verder. SBB maakt er een grote puinhoop van en geeft graag onze centjes uit aan onzinnige zaken. Kijk naar de kosten van de korhoen, kijk ook even naar de oostvaardersplassen, "natuur" tussen hekken waar dieren geen kant uit kunnen, als er geen vreten is. De graag gewilde ecoducten, waar dranghekken op staan om niet gewild wild tegen te houden. En dit praat u goed? De natuur kan en moet je niet willen sturen. Dit kan niet. De natuur moet je zijn gang laten gaan. De natuur regelt zichzelf wel. Wanneer er geen vreten meer is voor bijvoorbeeld die korhoen, dan zal dat ding op zoek gaan naar een betere leefomgeving, net als de mensen.

Mitis schreef op 22-08-2019

Han schrijft: En geeft graag onze centjes uit aan onzinnige zaken. Het toppunt van onzin was - wel lang geleden - een prachtig hekwerk langs het heideveld aan de Holterweg. Het leek daar wel de DDR. Gelukkig duurde deze onzin niet lang. Er zullen nu vast mensen zijn met een goedkoop perfect hek ;-)

Uw reactie

Naam:
Bericht: