Tuinvereniging Jipkesbelt houdt laatste open tuindag van dit seizoen



Datum: 03-08-2019

12.05 uur - Wie weer wil genieten van de heerlijke sfeer op tuincomplex De Jipkesbelt, krijg op zaterdag 10 augustus opnieuw de kans, dan houdt tuinvereniging De Jipkesbelt weer Jipkes Zomer Markt. Ook de bijenvereniging, afdeling Nijverdal / Hellendoorn zet haar deuren weer open. 



Bijzonder tuinseizoen

Het is, net als vorig jaar, een bijzondere zomer vanwege de hitte en de droogte. De tuinders kijken met regelmaat naar Buienradar om te zien of er een drupje regen valt, maar de weergoden besluiten steeds anders. Valt er in Groot Lochter een flinke bui, dan blijft het op de Jipkesbelt kurkdroog. En dus worden ’s middags de sproeiers aangezet en slepen de tuinders weer met gieters water.



Imkers bereiden bijen op de winter voor

Iedereen is op zaterdag 10 augustus ook weer van harte welkom om de bijen bij de bijenvereniging te komen bekijken en om vragen te stellen aan de imkers. Natuurlijk is er ook honing te koop en is er de kans om de bijen te aaien onder begeleiding van de imkers. Ook de Immenschoer is van 10.00 tot 13.00 uur geopend. Bij beide vereniging is er koffie met gebak verkrijgbaar voor een redelijke prijs. De tuinen en de bijen zijn te vinden aan de Jipkesbeltweg, borden staan langs de wegen om de weg te wijzen. 


 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Dinie schreef op 08-08-2019

Volgens mij is dit niet de laatste open dag

Henk. schreef op 08-08-2019

Dat klopt op hun flyer staan volgens mij meer data

Uw reactie

Naam:
Bericht: