Tuinvereniging Jipkesbelt houdt Jipkes Zomer Markt

Datum: 18-07-2019

11:03 uur - Op zaterdag 27 juli houdt Tuinvereniging De Jipkesbelt de vierde open dag van dit  seizoen. Besloten is om de open dagen een nieuwe naam mee te geven: Jipkes Zomer Markt. Inhoudelijk verandert er niet veel. Er zijn weer heerlijke biologische streekproducten te koop, evenals biologische groenten, fruit, jams, chutneys en drankjes. Bij de standjes mag men gratis proeven en krijgt men uitleg over de producten.



Lastig tuinseizoen
Tot zover is het een lastig tuinseizoen voor de tuinders. Door de koude nachten en de droogte is het soms een echte ‘strugle’ om groenten en fruit te kunnen laten groeien. Veel groenten zijn laat, sommige gewassen laten het helemaal afweten. ‘Mijn aardappels willen niet en de bietjes zijn ‘très petiti’, klagen sommigen. Het sproeien van de tuinen blijkt niet altijd de oplossing omdat ook het grondwater erg laag staat. ‘Duimen maar dat er nog regen gaat komen’, hopen de tuinders met de blik gericht op een strak blauwe hemel.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: