Geslaagde Avonddressuur en weer kringkampioenen voor Hertruiters

Datum: 15-07-2019

09:18 uur - Afgelopen woensdag en donderdagavond werden er dressuurwedstrijden gehouden rondom manege ’t Oale Spoor. Dit betrof reguliere dressuur maar ook selectiewedstrijden voor de Welshcup en voor de Divoza Cup voor jonge dressuurpony’s. Hiervoor was animo ver buiten de regio. 

Op zaterdag was er de Welsh keuring. Bij de pony’s werd er een pilot gedraaid met een indeling op leeftijd van de ruiter/amazone in plaats van de categorie (hoogte) van de pony’s. Dit werd wisselend ontvangen. Leden van PSV Hertruiters presteerden goed bij de dressuur. Isolde Asbroek wist twee keer de eerste prijs op te eisen in de klasse L1 met haar paard Ibartijn met 66,33% en 67,67%. Marit Berkhof won de tweede prijs met haar paard Baretta O met 63,83%. Ook Corinda Hutterd won in deze klasse de tweede prijs met haar paard Indy met 63,5%. In de klasse M1 was er een eerste prijs voor Francis Turk met haar paard Happy-nicole met 189 punten. Maggy Roelofs behaalde in deze klasse een tweede prijs met haar paard Giel met 192,5 punten. Bij de pony’s was Maaike Hulshof succesvol: zij won twee keer de eerste prijs in de categorie 9-11 jaar met 192,5 en 190 punten. Amke pot deed met haar pony Hooghe Maaten’s Marshmallow mee in de klasse 12-14 jaar en behaalde twee keer de tweede prijs met 202 en 196 punten. Noortje ten Cate won een tweede prijs met haar pony Sulaatik’s Soevereign in de categorie 15-18 jaar met 189 punten.

 

Tijdens de kringkampioenschappen dressuur voor paarden in Markelo gingen er twee kampioenslinten mee naar Hellendoorn. Amke Pot ging van start in de klasse B met haar paard Unarijn. Ze reed twee mooie proeven met 208,5 en 201 punt en een eerste en derde prijs. Hiermee werd zij kringkampioen in deze klasse. Hetzelfde lukte ook Aagje Hardeman in de klasse M1. Zij startte met Gulliver en behaalde de mooie scores van 205,5 en 207,5 wat twee eerste prijzen opleverde en ook het kampioenslint. In de L1 kwam Marit Berkhof aan de start met haar paard Baretta O. Zij behaalde een derde prijs met 203,5 punten. Martin ter Haar en Milan Elshof kwamen beiden aan de start in de klasse L2. Martin startte met zijn paard Juliane en behaalde een derde en vijfde prijs met 203,5 en 194 punten. Milan reed Iris naar een vierde prijs met 209 punten. Alle genoemde ruiters zijn hiermee afgevaardigd naar de Regiokampioenschappen die op 26 en 27 juli worden verreden in Heeten. Ook Jinthe Wemekamp plaatste zich met haar paard Jubilant in de klasse L1.

 

Berber Nijland mocht samen met haar pony Henshof Wesly afgelopen zaterdag van start tijdens de finale in de  Horka Cup in Zwolle. Ze reden een mooi foutloos parcours en behaalden met 77,5 de hoogste stijlpunten in de Klasse B cat. A/B en mochten daarmee de eerste prijs ophalen. Zondag verschenen ze alweer in Markelo in de springring. Ook hier reden ze een mooi foutloos parcours met 80 stijlpunten. En dit leverde het duo alweer de eerste prijs op in de klasse B categorie A/B. Jip Ottes had afgelopen zaterdag haar debuut met haar nieuwe pony Sulaatik’s Magic in Slagharen. Ze won in de dressuur klasse B categorie D/E met 198,5 punten de tweede prijs.

 

Nadat Frank Hosmar vrijdag ook al de teamtest won van de internationale wedstrijd in het Duitse Überherrn, eindigde hij ook in de individuele proef bovenaan. In Grade V noteerde hij met Alphaville N.O.P. een score van 74,048 procent. Met zijn paard Guetta werd hij twee keer derde. Ook de kür op muziek wist hij winnend af te sluiten.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: